Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Големият италиански актьор Бъд Спенсър почина на 86 години. Новината беше потвърдена от сина му Джузепе, съобщават редица световни медии.

"Баща ми почина в съня си и не страда. Последните му думи бяха "Благодаря ви".

Истинското име на Спенсър е Карло Педерсоли. Роден е на 31 октомври 1929 г. в Неапол. По образование е юрист. Актьорът остава в спомените на всички с партньорството си с друг италианец - Терънс Хил (Марио Джироти).

Партньорството на Спенсър и Хил започва с "Бог прощава, аз не!"
Партньорството на Спенсър и Хил започва с "Бог прощава, аз не!"

Партньорството на Спенсър и Хил започва с "Бог прощава, аз не!" и не е комедия, в каквито предимно участват двамата, а съвсем сериозен спагети-уестърн. С този филм двамата приемат своите псевдоними - от една страна за да се котират по-добре филмите, а от друга защото Спенсър не иска да използва името, с което вече е добил известност в плувния басейн, тъй като той е първият италианец, преплувал 100 м свободен стил за време под 1 минута. Като шампион по плуване е участвал дори и в Олимпийските игри в Хелзинки през 1952 г. и Мелбърн през 1956 г.

Карло Педерсоли (вляво) на състезание по плуване
Карло Педерсоли (вляво) на състезание по плуване

Докато партньорът му на големия екран Марио Джироти избира Терънс Хил от списък с 20 имена, получен от продуцентите, Спенсър прави комбинация от името на неговия любим американски актьор Спенсър Трейси и любимата му бира "Budweiser".