Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Рокерите на руския президент, които издигат православието в култ, кланят се на Йосиф Висарионович Сталин и Владимир Путин и са готови да се бият с опозицията в Москва, ще пристигнат на мощните си мотори другата седмица в България. Походът им е част от инициативата "Славянски свят 2016", в рамките на която ще посетят още Сърбия, Чехия, Словакия, Полша, Беларус и Молдова.

Протестърът Асен Генов вече призова в социалните мрежи

срещу рокерите на Путин

да се изправят колкото

може повече българи и

да ги замерят с яйца

"Нощните вълци" тръгват от Москва на 23 юни. Разпределени са в няколко лъча, които ще се съберат накрая в Нитра, най-стария град в Словакия.

В него през 863 г. отиват братята Кирил и Методий и преписват богослужебните книги на първата славянска азбука - глаголицата. Това е крайната спирка в похода на руските рокери.

България се пада в южния лъч на мотошествието. Ангелите на ада на Путин ще тръгнат към България от Москва, ще минат през Ростов на Дон и Владикавказ. Ще пристигнат в Бургас на 30 юни.

На 1 юли са в Троян

и на Шипка, а в

София - на 2 юли

След това лъчът продължава за Хърватия, Босна, Словения, Чехия и ще стигне до Нитра, Словакия. Там ще се съберат мотоциклетистите от петте лъча. Всеки от тях е съставен от ядро от 10 души, а зад тях кара опашка от 200-300 други рокери. Така общо около 800-1000 души ще се включат в похода.

“Нощните вълци” са клуб, в който членуват около 5000 души. Имат клон в България,

както и в Македония и Беларус.

Източният лъч ще тръгне също от Москва, ще мине през Беларус, Полша, Чехия и ще стигне до Словакия. Предвижда се маршрутът на северния да бъде през Германия, Чехия и Словакия.

Символът на "Нощните вълци" е вълча маска, която носят при някои от своите ралита. В офиса им също на видно място стои кожа от хищното животно.

Лидер на рокерите на Путин е 53-годишният Александър Залдостанов по прякор Хирурга. Бил е лекар, но вече не практикува. Личен приятел е на президента, който го награди с медал миналата година по време на събитията в Крим.

Роден е в Украйна. Баща му е грузинец. Оригиналната му фамилия е Залдастанишвили. Майка му е лекарка и е рускиня.

Тя е правоверна комунистка, но в същото време не

спира да се моли на

православните икони

Залдостанов завършва медицина и специализира посттравматично лицево възстановяване. После заминава за Германия, където работи в клуб в Западен Берлин и се жени за германка. В началото на 90-те се връща в Москва.

Започва с рокерските изпълнения в началото на 80-те с чешки мотор. Създава "Нощните вълци" през 1989 г. Първоначално работят като охранители и ходят по рок концерти. А сега клубът залага на православните ценности и застъпва националистични идеи. Досег

името му не е

замесвано с наркотици и

организирана престъпност

След 2000 г., когато на власт идва Владимир Путин, "Нощните вълци" се захващат и с политика.

По идея на Залдостанов клубът служи като неофициализирана милиция на властта. През 2012 г. Путин лично се появява на рокерския им събор. А през 2014 г. мотоциклетистите шестват из градовете на Крим след анексирането му от Русия. Залдостанов подкрепя проруските военни формирования в Източна Украйна. Според медиите той е не просто руски мачо, но и хомофоб.

Лидерът на "Нощните вълци" е един от удостоените с честта да носят олимпийския огън на зимната олимпиада в Сочи. През 2013 г.

Путин го награждава

с Ордена на честта

При януарските събития в Киев през 2015 г. той се намесва заедно с журналиста Николай Стариков и с десни политици създава националистическото движение “Антимайдан” като противовес на Майдана. Хирурга е включен в забранителните списъци на страните от Европейския съюз на приближени на Путин, след като общността прие общи санкции срещу Русия.

Според Залдостанов ценностите на "Нощните вълци" са консервативни.

“Новият консерватизъм

е в следването на традиционните ценности", казва той пред "Ню тайм". Личният приятел на Владимир Путин твърди, че образът на Сталин е изкривен от пропагандата, с която промиват мозъците на руснаците от детската градина. Той подминава въпроса защо генералисимусът е убивал невинни хора, а акцентира върху държавността като основна ценност.

"Сталин и сега е кумирът от руската история. Създаде ни грандиозна държава, изправяйки на крака руската цивилизация от бездната, в която бе рухнала след краха на Романови - казва шефът на руските Ангели на ада. - Какво право имаме да го критикуваме след всичко, което ни е оставил? Защитниците на американската демокрация нямат никакво право да го осъждат. Те са творци на стотици пъти повече зло от него."

Хирурга чете редовно трудовете на генералисимуса. Особено "Беседа на Сталин с Колонтай". Впечатлил се от способностите му да предсказва, че враговете на комунизма никога нямало да простят заслугите и постиженията му.

Другият идол на "Нощните вълци" и Залдостанов е Путин и не се притесняват да сравняват двамата си кумири. Разликата според тях е, че сегашният президент постига целите си без кръв.

Рокерите са готови дори на битка с опозицията, ако трябва, за да защитят президента. И смятат, че са длъжни да предпазят Русия от американската демокрация.

"Няма личност, която да се доближава до Сталин като мащаб, но ето че се появи такъв президент като Путин Трябва да го носим на ръце!", категоричен е Хирурга. Той се зарича, че ще се бори с всички сили, за да бъде идолът му максимално дълго на власт, и ще го брани от посегателства, защото скоро такъв държавен глава Русия нямало да има.

Рокерите са готови и да пролеят кръв, защото всяка криза - война или революция, го предполага.

Въпросът не е дали, а колко кръв ще се пролее и как да се избегнат множеството жертви.

Залдостанов лично се е заел с превъзпитанието на членовете на клуба. Когато някой от тях се пропие, лидерът го карал да научи наизуст разказа на Чехов "Лек срещу пиянство" и ако се издъни отново, го гони от "Нощните вълци".

Мотоклубът непрекъснато провежда мероприятия, свързани с Втората световна война. През тази и миналата година рокерите се качиха на мощните си мотори, за да стигнат от Москва до Берлин. Идеята е да минат по стъпките на Червената армия срещу нацистка Германия. Полша обаче им забрани да влязат на територията й и се наложи пътят на победата да бъде трансформиран. А миналото лято рокерите правиха възстановка на Втората световна война с лазери, рок музика и рев на мотори.