Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Първата ракета на България в женския тенис Цветана Пиронкова елиминира световната №2 Агниешка Радванска на турнира "Ролан Гарос", предадоха всички световни агенции. Тя разби полякинята в среща от 1/8-финалите, надделявайки след 2:6, 6:3, 6:3.Най-добрата българска тенисистка има самo три победи от 12 мача над Агниешка, с днешната. Тази е първа на червени кортове. Така във следващата фаза тя ще се изправи срещу Саманта Стоусър, която по-рано днес спечели срещу Симона Халеп с 2:0 сета.
След като срещата бе прекъсвана два пъти заради дъжд и се игра в продължение на три дни, в крайна сметка българката показа по-добра игра и заслужено спечели. При обедното подновяване тя записа шест поредни гейма, за да навакса изоставането си от 0:3 във втората част и спечели с 6:3. Последва спиране на срещата заради дъжд, а няколко часа по-късно двете отново излезнаха на корт №3.
При третото подновяване, наказателната серия на Цвети продължи и тя спечели първи четири гейма, с което закръгли сметката си на 10 поредни. Това ѝ даде увереност, но въпреки това българката допусна един пробив, след което и Радванска спечели два от сервис геймовете си, за да се стигне до 5:3 и сервис на световната №102.
Точно тогава Цвети отново показа разконцентрация, но само за момент, след което спокойно затвори мача, след хубав удар от дъното на корта, който тупна на крайната линия и Радванска не можа да реагира, изпращайки форхенда си в аут.