Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Съдебната палата в Русе. Снимка Архив
Съдебната палата в Русе. Снимка Архив

Окръжна прокуратура – Русе внесе в съда обвинител акт срещу 29 –годишен шофьор на камион, който нарушил правилата за движение по пътищата и причинил смъртта на човек.

Обвинението срещу Йовчо К. е за престъпление по чл. 343 ал. 1 б. „в” вр. чл. 342 ал. 1 пр. 3 НК. Шофьорът причинил катастрофата на 8 юни 2015г. Траггедията се разиграла на третокласен път в Русенско, в участъка между град Сеново и село Просторно. При управлението на товарен автомобил „Мерцедес“, с прикачено ремарке, Йовчо нарушил правилата за движение по пътищата, като навлязъл в насрещната пътна лента, без да пропусне идващия срещу него товарен автомобил „Рено Мастер“, управляван от Несрин Х., като по непредпазливост причинил смъртта му.

Йовчо работел като шофьор на товарен камион в частна фирма. Във фаталната сутрин, той се движил със скорост около 70 км/ч. Когато започнал да навлиза в завой, не преценил добре разположението на превозното средство на пътното платно и допуснал то да навлезе в насрещната лента за движение. Независимо, че видимостта била около 150 метра в двете посоки Йовчо не възприел навреме идващата срещу него кола, управлявана от Несрин и не успял да изтеглил управлявания от него камион, който бил навлязъл в насрещната лента за движение. В следствие на това между двете превозни средства настъпил удар с предните леви части на автомобилите. При сблъсъка водачът Несрин изпаднал от лекотоварния автомобил в канавката до пътя и починал на място, а автомобилът се обърнал извън пътното платно.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжен съд Русе.