Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Сегашното акционерно дружество на ЦСКА ще бъде ликвидирано на 20 юли. Това става ясно от определението на съдия Мария Райчевска, което е публикувано днес. В последното изречение тя свиква общо събрание на кредиторите, за да бъде определен начин за осребряване на имуществото на длъжника, както и за избор на оценител и неговото заплащане. Това е единствената точка в дневния ред, като няма и дума за приемане на оздравителен план. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Общо дълговете на клуба при оконтачелното преизчисление са около 26 милиона лева. Съдията е намалил вземанията на тези от първите списъци, дадени от синдик Дора Милева и е добавил нови кредитори. Окончателно са отрязани мераците на "Лира Инвестмънт", близка до Александър Томов, да бъде сред кредиторите.

Много интересен е казусът с решенията на ФИФА и КАС. Съдията признава частично вземанията на играчи, но казва изрично, че арбитражни спорове по трудови договори противоречат на родното законодателство и не може да бъдат признати целите суми.