Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Radiohead търпеливо работи по своя нов албум цели пет години. Сега, след като вече целият свят го изслуша, може да се каже, че той е дело на абсолютни перфекционисти.
Траковете от A Moon Shaped Pool се завъртяха из музикалните платформи в интернет, дни след като групата буквално изчезна от уебпространството.
Тавата има 11 песни, които завъртяха главите на феновете още в първите минути от излизането на албума.
Песните смесват стара с абсолютно нова технология и за пореден път доказват, че експериментът е в кръвта на групата.
Директен, емоционален, албумът има по нещо за всеки - за джаз откачалките, заклетите рокаджии, любителите на консперативните теории и дори за хората, които просто искат да се затворят в някоя тъмна стая с хубава музика.
Музиката на Radiohead е соцално ангажирана. Слушайки я можеш да осъзнаеш, че страданието и болката понякога са неизбежни. Кара те да се замислиш какво всъщност причиняваш на околната среда или на хората около теб. Осъзнаваш, че не можеш да измамиш смъртта.
Moon shaped pool е определен от критиците като шедьовър, изпълнен с най-драматичната музика, която бандата е правила в своята кариера.
Някои от песните се въртят в сетлистовете на групата още от години. True Love Waits например е може би по-стара от голяма част от фен масата на групата, а парчета като Burn the Witch, Identikit и Present Tense не се чуват толкова често от сцената, на която групата свири, но и те не са чисто нов материал. Въпреки това всяка една нота вибрира със свой собствен живот.
За повечето музикални критици е абсолютно необяснимо как след близо 30 години в бизнеса Radiohead успяват да създатат нещо, което напълно да те изуми. Дори банди като “Секс Пистъл” и “Лед Цепелин” започват да се изчерпват след 10 години или дори по-малко на сцена.
"Истинската любов чака" и наистина, след тези пет години на чакане, всички са доволни от резултата.