Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Великите диктатори сякаш намират повече опиянение във властта, отколкото в сексуалния живот. За Хитлер се говори, че получава оргазми по време на речите си, Ленин е обявен за най-промискуитивния хомосексуалист, а Мусолини се представя като примерен съпруг пред обществото. И все пак това съвсем не означава, че те са отказвали женските ласки.

Като любовници на Хитлер се сочат Хелене Бехщайн – съпруга на фабрикант и търговец на пиана, Елза Брукман – жена на известен мюнхенски издател, Марта Дод – дъщеря на американския посланик, Карола Хофман – съпруга на собственик на ателиета за художници, дори монахиня, която от любов към фюрера напуска манастира и му ражда незаконен син. А той съвсем не е единственото извънбрачно дете на Хитлер.

В книгата "Любовниците на властта" Иван Първанов споделя теорията, че Хитлер харесва много млади момичета и дори има интимни отношения с племенницата си Гели Раубал. Истината е, че самите родители на Адолф са чичо и племенница и той цял живот носи кръста на кръвосмешението. Фюрерът обаче среща Ева Браун, а Гели изпада в депресия и се самоубива. Версиите за смъртта й са много – че забременява от чичо си и от срам слага край на живота си, че е убита по нареждане на самия Хитлер или че става жертва на заговор на враговете му. И въпреки че Адолф намира утеха в обятията на Ева Браун и тя се превръща в негова неизменна спътница, някои историци твърдят, че той истински обича единствено племенницата си.

Мусолини гради имидж на примерен съпруг и добър баща, но пък не пропуска възможност да използва властта си, за да притежава всяка жена, която поиска. В книгата си Иван Първанов твърди, че Дучето директно заявява на любовниците си: "Ако искаш да останеш с мен, ще бъдеш една от многото. Аз не мога да бъда мъж  само за една жена.” И много от тях наистина остават да делят Дучето с десетки други. Най-известните сред тях са италианската художничка Маргерита Сафрати, която посвещава книга на диктатора, и красавицата Клариса Петачи, която е убита заедно с него.

За разлика от Мусолини слуховете за любовниците на Ленин съвсем не са толкова много. Говори се, че освен жена си Надежда Крупска той има една голяма любов – французойката Инеса Арманд, с която се запознава на погребението на дъщерята на Карл Маркс. Двамата не крият връзката си от Надежда и тя продължава повече от 10 г. чак до смъртта на Инеса. Според някои историци името на Ленин да се свързва с малко жени, защото той всъщност предпочита мъжете. Разбира се, тази тема е табу в СССР, но са запазени любовни писма на Владимир до Григорий Зиновиев и до Лев Троцки.

С множество любовници се свързва и името на Мао Цзедун. Китайският вожд има четири съпруги – една от които е екзекутирана, друга – затворена без причина в лудница, а трета – осъдена на доживотен затвор по обвинение в заговор за държавен преврат. Мао винаги намира начин как да се отърве от предишната си съпруга, за да се ожени за нова възлюбена. Но освен това има десетки други любовници и най-малко седем извънбрачни деца.

Един от най-известните любовни триъгълници във властта е Джон Кенеди – Джаки Кенеди – Мерилин Монро. Връзката на Джон и Мерилин е емблематична и актрисата се превръща в символ на любовницата - красива, изкусителна, провокативна, която не се срамува да се покаже полугола на официално събитие и да демонстрира близките си отношения с женен мъж. Но и тази любовна история не е щастлива. В нея освен Джаки се намесва и братът на президента, който не само е любовник на Мерилин, а е интимен и с Джаки. Този любовен триъгълник или четириъгълник става причина за множество интриги, шпионаж, злоупотреба с алкохол и наркотици и за трагичната смърт на Мерилин.

Най-големият сексскандал обаче неизменно е този, който разтресе Бил Клинтън. Той е първият лидер, принуден да дава публични обяснения и да коментира подробности от сексуалния си живот не само пред съпругата си, а и пред целия народ. Клинтън става и първият американски президент, предложен за импийчмънт не заради държавните, а заради сексуалните си дела.

Кой е първенецът с 35 хиляди любовни похождения, четете в хартиеното издание на "168 часа".