Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Специалисти по обезвреждане на бомби от отряда за борба с тероризма (СОБТ) взривиха съмнителна раница, оставена на трамвайна спирка на бул. „Янко Сакъзов” в центъра на София снощи, видя репортер на „168 часа”.

Сигналът за изоставената чанта, която най-вероятно ще се окаже ученическа, е получен малко след 19 часа. Минути по-късно районът около спирката беше опасан с ленти: „Полиция! ”, а множество униформени от близкото Пето РПУ блокираха движението по булеварда, като пропускаха само трамваите до пристигането на специализирания екип. Стотиците столичани, които по това време бяха излезли на разходка в парка, бяха пренасочвани към по-отдалечени алеи.

Групата от СОБТ пристигна около 19,30 часа с два микробуса. Един от командосите беше облечен в специален противовзривен костюм. Той заложи бомба с малък заряд до раницата, а колегата му я взриви от разстояние, но от първия опит сакът не бе разкъсан и се наложи да бъде поставен втори заряд.

След втория взрив раницата изхвръкна по средата на булеварда. Антитерористът със защитния костюм я разтвори и даде знак на колегите си, че няма нищо опасно.

Минути по-късно движението по булеварда бе възстановено. По-рано днес сигнал за бомба имаше и за Централна гара в София, но и той се оказа фалшив.

Виж видео от антитерористичната акция на бул. "Мадрид" тук и още снимки от обезвреждането на сака в синята лента по-долу.