Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: ОЛЕГ ПОПОВ/РОЙТЕРС
СНИМКА: ОЛЕГ ПОПОВ/РОЙТЕРС

На железния защитник от златното българско поколение не му провървя в бизнеса

Масивен инфаркт покоси един от най-добрите български футболисти за всички времена - Трифон Иванов. Железният защитник се е почувствал зле и минути по-късно починал в в дома на приятелката си Валя Панова във великотърновското село Самоводене. Панова е отказала да му бъде направена аутопсия.
Преди няколко месеца Трифон Иванов, който е шеф на зоналния съвет на БФС в Търново получи инфаркт. "Тъй като имаше запушване на дясната коронарна артерия, му е сложен стент и е възстановен кръвотокът”, обясни тогава д-р Хараламби Бенов, завеждащ кардиологичното отделение.След това Туньо се чувстваше добре. Преди 2 седмици се появи на събирането на академията на "Жени ГЕРБ" във Велико Търново, за да се срещне с премиера.

Цяла България потъна в скръб, след като беше съобщена тъжната вест. Хората не са забравили великите му изяви по време на онова лудо американско лято през 1994 г. Трифон стряскаше с външния си вид и най-опитните нападатели, но няма да забравим и решителния му гол във вратата на Русия, с който се класирахме за Мондиал 1998 г.

След края на футболната си кариера Туньо опита да се занимава с бизнес и за известно време управляваше верига от бензиностанции, но не му провървя. Обичаше да уплътнява свободното си време с каране на мотори и джетове. Преди няколко години взе под аренда малко язовирче и вдигна хижа на брега му. Там прекара немалко щастливи мигове с верни приятели.

"Най-обичам да събера тайфата, да наловя шаран и да им го изпържа. След това сядаме пред огромния телевизор и гледаме мачовете на шаран и бира. Така си го представям аз хубавия живот", разказа преди години в интервю за "168 часа" футболната легенда.

Екипът на "168 часа" изказва най-искрени съболезнования на близките му.