Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Аржентинската футболна легенда Диего Марадона ще уважи мача на Христо Стоичков по случай 50-ия му юбилей. Камата организира грандиозното шоу на 20 май на ст. "Васил Левски". Според запознати футболният гений се съгласил на секундата, когато чул офертата на Стоичков да му гостува в София. Самият Стоичков е убеден, че организацията върви по план и българите ще видят наистина впечатляващ спортен спектакъл.

"Това ми е голямата мечта - на 20 май да съберем най-добрите футболисти, с които съм играл - с тях и срещу тях. Този празник не е за Христо Стоичков, а за всички, защото да събереш такива величини в една малка България, да покажеш нещата от хубавата страна на България. Ние по-малко сме известни в света, но пък за сметка на това дадохме на света да разберат за нас чрез спортистите. Да започнем първо от дамите - Стефка Костадинова, Таня Богомилова, Мария Гроздева, Мария Петрова, Илиана Раева, Вальо Йорданов, Любо Ганев, Боре Кьосев, Братан Ценов...Ще изпусна някой, но те са светилото на българския спорт. Всички те са дали нещо на България, затова съм горд, че в тези 50 години опознах такива истински спортисти и приятели.

Затова на 20 май искам всички приятели, всички ексфутболисти, с които в годините сме играли заедно да бъдат там. Ще има една специална ложа за тях, да може да се чувстват горди, аз да се чувствам горд, че съм играл с тях, с всички спортисти, защото спортът е един. Щом сме донесли славата на България, значи те заслужават да бъдат на този празник. Да се надяваме, че на 20 май хората ще преживеят един изключителен ден. Избрал съм 20 май, защото това е паметна дата за българския футбол. Все пак за първи път българин стъпва на най-високото стъпало като европейски шампион, за първи път се чу този голям химн на Шампионска лига и е гордост за мен, заявява Христо Стоичков.

Досега участие в шоуто “50 години №8” потвърдиха още: Жан-Пиер Папен, Карлос Валдерама, Джика Хаджи, Джика Попеску, Хорхе Кампос, Хосе Луис Чилаверт, Даниеле Масаро, Иван Саморано, Джанфранко Дзола, Антонио Бенариво, Давор Шукер, Звонимир Бобан, Наско Сираков, Йордан Лечков, Любослав Пенев, Емил Костадинов, Красимир Балъков, Роберто Баджо, Ромарио и Хуан Роман Рикелме.