Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

За бежанците се шепне, защото държавата заплаши хейтърите да ги вкарва в затвора

Темата за бежанците е табу между германците. Никой не смее да я подхване, разказа българка, живееща от години в Бавария. И въпреки това хората се опитват да си кажат нещо завоалирано. Например, като чакала да свърши тренировката на детето й по футбол, получила съвет от майки на други деца откъде може да си купи пушка, каква и за колко пари. Премълчали за какво може да й послужи.

Масово се продава лютив защитен спрей. На рафтовете в аптеките той стои до презервативите и дамските превръзки. Но германците си мълчат.

По държавното радио официално обявили, че хейтърите в интернет ще бъдат издирвани по IP адрес на компютъра им и ще бъдат съдени, като наказанието стига до 3 месеца затвор. Освен това щели да бъдат уволнявани.

"Единствено младежите, като изпият 1-2 бири в кръчмата, си позволяват да напсуват бежанците, но толкова", каза жената.

Иначе животът върви тихо и кротко, но има напрежение, хората не се усещат сигурни. Особено след съобщенията, че в Мюнхен е предотвратен атентат.

Как са разпределени бежанците в Германия по населените места, какво получават собствениците на къщи и хотели, които са ги настанили, четете в хартиеното издание