Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Скандалната новина, че при терористичните атаки са използвани български автомати "Калашников", обиколи медиите непосредствено след трагедията в Париж. За щастие тя се оказа невярна и както се разбра по-късно служители на комунистическата Държавна сигурност стоят зад тази информация.
Интересното в тази връзка е, че никой не повдигна въпроса чие производство са взривовете. Ами кой е направил колите или бельото на терористите?
Както се оказва, оръжието, използвано от терористите, не само не е българско, а дори трудно може да се нарече и руско, тъй като истинските му създатели са германци. Освен това в наши дни то се произвежда навсякъде по света, тъй като досега така и никой не е намерил съветското свидетелство за авторски права.
Съобщението за "българската следа"
беше направено на сбирка по повод 20-годишнината от основаването на асоциацията на бившите контраразузнавачи "Сигурност".
"Автоматите "Калашников", с които ислямските терористи в Париж на 13 ноември застреляха над 120 души, са българско производство", обявил там шефът на асоциацията полковник Чавдар Петров. Първоначално новината бе съобщена от БНТ с анонимен източник. Полковникът е служител на бившата Държавна сигурност, а се е пенсионирал вече като зам.-шеф на закритата НСС.
Бившият офицер от ДС дори разказал как България е обучавала и въоръжила бойци от сирийската опозиция, които вече били преминали към "Ислямска държава."
Той даже призовал да се търси отговорност на български политици. Премиерът Бойко Борисов категорично отрече версията за български калашници при атентатите в Париж. Според него такова оръжие като ползваното във френската столица не е изнасяно от 15-20 години.
Държавната фирма "Арсенал", която е произвеждала автомати "Калашников"
до 1990 г., не е осъществявала износ
Това каза в ефира на БНР и Николай Ибушев, изпълнителен директор на военните заводи в Казанлък.
Според него автомати с марката "Калашников" в Казанлъшките оръжейни заводи са се произвеждали до 1985 година, за това къде са търгувани по това време, могат да отговорят единствено от "Кинтекс", които са осъществявали продажбите зад граница на оръжие, произведено в България.
"Автоматите, които сега се произвеждат в казанлъшката оръжейна фирма, не носят марката "Калашников", уточни още Ибушев.

Как германски оръжейни конструктори създават АК-47 за Сталин, четете в новия брой на в. "168 часа"