Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ОТ ПРЪВ ПОГЛЕД: Зависимостта към дрогата сближава Къртни Лав и Кърт Кобейн през 1991 г.
ОТ ПРЪВ ПОГЛЕД: Зависимостта към дрогата сближава Къртни Лав и Кърт Кобейн през 1991 г.

"По-добре е да изгориш, отколкото да избледнееш", пише към края на предсмъртното си писмо вокалистът на "Нирвана" Кърт Кобейн.
Трупът му е намерен в дома му в Сиатъл на 8 април 1994 г. До него лежи пушката, с която се е прострелял в главата. Наоколо са разхвърляни игли и спринцовки. Съвсем очаквано заключението на полицията идва доста бързо и без особено задълбочено разследване - Кобейн се е самоубил. Милионите му фенове скръб, а анализаторите сякаш искат да приключат темата със заключението, че светът е изгубил създателя на цяла култура.
Нищо не е приключило. Преждевременната смърт на толкова известна личност не може да потъне в архивите на историята. През годините се роят какви ли не слухове за гибелта на музиканта. А сега, в навечерието на 20-ата годишнина от кончината му, се появиха разкрития, според които
има нещо гнило около самоубийството на Кобейн
Най-мощният генератор на подобни подозрения е новото предсмъртно писмо на Кърт, което е различно от първоначално намереното до тялото му. Разследващите намират уликата в портфейла на певеца, но незнайно защо си замълчават. В нея той с доста горчиви думи описва връзката със съпругата си - музикантката Къртни Лав. Тя и без това отдавна е подозирана, че има вина за трагичната гибел на съпруга си.
"Ти, Кърт Кобейн, взимаш ли Къртни Майкъл Лав за своя законна и нацепена съпруга,
дори и когато тя
е пъпчива кучка
и изсмуква всичките ти пари за дрога и проституция" - това е шокиращият текст в новата бележка.

Останалите детайли около смъртта и предсмъртното писмо на легендарния музикант, четете в новия брой на в."168 часа"