Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Проф. Връбка Орбецова
Проф. Връбка Орбецова

"168 часа" започва поредица, посветена на прочистването на организма и на ключовите органи, отговорни за изхвърлянето на токсините. Защо се налага то? Природата не е ли предвидила достатъчно механизми, за да може тялото да се справя само? "Когато е създавана геномиката на човека, външната среда е била чиста. Не е имала нищо общо с химизирането сега. Тя е била такава, каквато е била планетата ни, затова казвам, че на болна планета не може да има здрави хора", казва проф. Връбка Орбецова. Човекът със своята дейност е направил средата до голяма степен непонятна за неговите гени.
В древността не е имало нито тежки метали в храната, нито замърсявания на въздуха и водата с токсини.

Най-бързият метод за прочистване на организма е така нареченото хелатиране с кориандър, водорасли и алфа-липоева киселина, казва проф. Връбка Орбецова.
Той дава възможност да бъдат уловени токсините и особено тежките метали, след което незабавно да бъдат отстранени от тялото.
"Проблемът е, че
ако само ги хванем, а не ги изведем от организма, те се разсейват навсякъде и още повече ни тровят
- допълва проф. Орбецова. - Подобен ефект се забелязва и при бързите диети за отслабване. Мастната тъкан, наситена с тези токсини, ще ги излъчи, докато намалява обема си. Въпросът е къде ще отидат те след това, ако няма кой да ги изхвърли от организма."
В момента на пазара има най-различни синтетични хелатори, но в природата има и естествени.
"Неотдавна бе открит така нареченият златен триъгълник за хелатиране. Това е комбинация от няколко съставки - обясни д-р Орбецова. - Алфа-липоевата киселина
има два серни атома, които улавят токсините
Проблемът е, че тя трябва да има подходяща среда, която да подпомогне този процес. Тези помощници са пресният зелен кориандър и популярното водорасло спирулина.
Кориандърът притежава невероятното свойство да усеща къде са токсините. Спирулината на свой ред има специфична структура, която дава възможност на алфа-липоевата киселина и кориандърът да
абсорбират токсините
и да ги изхвърлят от организма."
На тази основа вече има разработен препарат, но той все още не се внася в България.
"В аптеките може да се намери алфа-липоева киселина и спирулина, а пресен кориандър всеки може сам да си отгледа - казва доктор Орбецова. - Важното е да се запомни, че ако се ползва само едната от трите съставки, няма да има ефект. Необходим е златният триъгълник. Именно той е в основата на изчистването на клетките, на тъканите, на лимфата.
Рецептата е проста - една таблетка алфа-липоева киселина, една супена лъжица ситно нарязани листенца и стъбла на кориандър и 2 таблетки спирулина или една чаена лъжица от полезното водорасло. Тази смес се разбърква и се приема с малко
мед, който създава много подходяща среда в организма
Важна особеност е трите съставки винаги да се пият едновременно."
Друг общодостъпен естествен метод за изчистване на целия организъм е движението и физическите упражнения. Те активизират мускулите и изпомпват междуклетъчната течност и токсините. Разбира се, само тези, които не са фиксирани здраво в клетките. С активен спорт замърсителите могат да се изкарат от лимфата и оттам да отидат в кръвоносната система, бъбреците, черния дроб и жлъчката.
Друг метод за цялостно прочистване на организма е
стриктното поддържане на чистотата на кожата
Тя трябва да е с отворени пори и винаги да може да диша. Кожата има нужда от кислород.
"Най-важното е да се даде възможност за обилно изпотяване. Така се пречиства не само тялото, а и самата лимфа. Много подходящи в това отношение са парната баня и сауната", казва проф. Орбецова.
Самото прочистване на организма се прави при спазването на определени правила. Първо се изчистват червата, след което черният дроб, бъбреците, кожата, ноктите, косата, белият дроб, лимфата и накрая артериите и сърцето. В този ред приблизително ще върви и рубриката за прочистването.


"168 часа" ще публикува всички по-интересни и полезни мнения на специалисти и фармацевтични компании, свързани с прочистването на организма