Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Григор Димитров Снимка: профил на турнира в Маями в X
Григор Димитров Снимка: профил на турнира в Маями в X

Григор Димитров със сигурност трябва да закачи на стената в хола си снимки от мачовете си в Маями.

Българската звезда в световния тенис отново показа невероятна класа и пред погледа на легендата на професионалния бокс Майк Тайсън "нокаутира" 6:2, 6:4 втория в световната ранглиста Карлос Алкарас на турнира от категорията "Мастърс 1000". Това е втората поредна победа на Димитров срещу този съперник, 5-а в мач с №1 или №2 в света и 40-а над тенисист от топ 10. 

Алкарас бе в серия от 9 спечелени мача и нямаше загуба срещу съперник извън топ 10 в 10 двубоя на твърди кортове от началото на този сезон. Срещу Григор обаче на практика нямаше шанс.

Бившият №3 в света от България има особен повод да помни тазгодишното издание на турнира в Маями, защото с класирането си за четвъртфинала влезе сред най-добрите 8 на всички състезания от "Мастърс 1000". Нещо повече, Григор има поне полуфинал на 8 от 9-те подобни състезания, като единственото изключение остава Мадрид, където през 2015 г. бе четвъртфиналист. 

Съперник на Димитров на полуфинала в Маями ще бъде Александър Зверев (Гер), срещу когото нашият тенисист има само една победа от 8 мача - в първия им двубой в Базел през 2014 г. Григор си осигури изкачване до №11 в света и ако се класира за финал, ще се върне в топ 10 за първи път от 29 октомври 2018 г.

Мачът със Зверев е от 1 ч българско време през нощта срещу събота.