Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кейт Мидълтън КАДЪР: Инстаграм/princeandprincessofwales
Кейт Мидълтън КАДЪР: Инстаграм/princeandprincessofwales

Започва разследване на съобщенията, че болничен персонал се е опитал да получи достъп до личните медицински досиета на принцесата на Уелс.

Болницата в централен Лондон, в която принцесата бе лекувана през януари, е започнала разследване на твърденията.

Твърди се, че член на персонала е бил хванат да се опитва да получи достъп до болничното досие на кралската особа, съобщава Mirror.

През януари Кейт влезе в лондонската клиника за коремна операция - и оттогава не е присъствала на публични ангажименти.

Говорител на Службата на комисаря по информацията (ICO) заяви: "Можем да потвърдим, че сме получили доклад за нарушение и в момента оценяваме предоставената информация."

Твърди се, че шефовете на болницата са се свързали с двореца Кенсингтън, след като очевидното нарушение е станало известно.

От клиниката отказаха да коментират твърденията, но заявиха пред Mirror: "Твърдо вярваме, че всички наши пациенти, независимо от техния статут, заслужават пълна неприкосновеност на личния живот и конфиденциалност по отношение на медицинската си информация."

Пробивът в сигурността не е първият случай, в който Кейт се сблъсква с публичното разкриване на лични медицински данни.

През 2012 г. двама австралийски диджеи се представиха за кралицата и тогавашния принц Чарлз в шеговито обаждане до болницата, където Кейт се лекуваше от остро сутрешно гадене.

Медицинската сестра от индийски произход Джасинта Салданха беше намерена мъртва три дни след като прехвърли обаждането на колега, който разкри подробности за възстановяването на Кейт.

Теориите на конспирацията процъфтяват
След отсъствието на Кейт от обществения живот след операцията в социалните мрежи процъфтяват конспиративните теории, като мнозина спекулират с местонахождението и здравословното ѝ състояние.

Проучване показа, че повече от половината хора в Обединеното кралство са виждали конспиративни теории в социалните медии за причините за отсъствието на принцесата на Уелс от обществения живот, но това не е намалило доверието в кралското семейство.

През уикенда се появиха кадри, на които кралската особа пазарува заедно с Уилям във фермерски магазин близо до дома им в Аделаида, в землището на замъка Уиндзор.

Онлайн спекулациите се засилиха, след като новинарските агенции изтеглиха снимката на Кейт и децата ѝ за Деня на майката, след като бяха забелязани нередности, в резултат на което принцесата призна, че е "редактирала" изображението и се извини за причиненото "объркване".

Две публични изяви след операцията
Бъдещата кралица е снимана два пъти на публично място след операцията си.

На снимка, публикувана на 4 март, тя е видяна на предната седалка на автомобил, управляван от майка ѝ Карол Мидълтън, в района на Уиндзор.

Също така беше снимана да седи до принца на Уелс в кола с шофьор миналия понеделник, когато той присъства на службата по случай Деня на Британската общност в Лондон, а тя беше закарана на частна среща.

Дворецът Кенсингтън изготвя планове за "леко завръщане" на Кейт към обществения живот, според доклад на The Times, като е възможно тя да отиде на църква на Великден.

Междувременно Саймън Люис, бившият секретар по комуникациите на покойната кралица, заяви пред Sky News, че ангажиментът на Уилям и Кейт в социалните медии е "фаустовска сделка".

"Мисля, че всеки един член на кралското семейство е много наясно, че то трябва да бъде видимо и трябва да бъде видимо по начин, който е съвременен. И наистина смятам, че използването на социалните медии от членовете на кралското семейство е абсолютно на място", каза той, пише вести.бг.