Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мария Габриел
Снимка: Румяна Тонева
Мария Габриел Снимка: Румяна Тонева

Мария Габриел не седна на вицепремиерското си място до акад. Николай Денков днес в Министреския съвет.

Тя изобщо не влезе с колегите си от кабинета. Всички останали бяха заели местата си около заседателната маса на "Дондуков"1 букално минути след изявленията в парламента, от които стана ясно, че все пак след снощния взрив в сглобката ще се опитат да съставят правителство с мандата на Габриел.

Тя бе наречена от финансовия министър и съпредседател на ПП "най-новото и най-красиво лице на мафията в България". Мария Габриел тази сутрин поиска извинение от ПП-ДБ.

За "голямо извинение" настоя и Бойко Борисов, това е и първото условие, поставено от лидера на ГЕРБ за връщане към преговорите. Той даде срок до петък (не)коалицята все пак да пробва правителство.

"В управлението на една държава значение имат само решенията, които се вземат от Министерския съвет, Народното събрание и другите институции. Затова трябва да се абстрахираме от всякакви емоции и да продължим да си вършим работата."

С тези думи се обърна в началото на днешното правителствено заседание премиерът в оставка Николай Денков към министрите си. 

"Днес имаме да обсъдим 43 точки. Продължаваме да работим, както досега, докато бъде избрано ново правителство", допълни той.