Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Доналд Тръмп Кадър: Екс/ @realDonaldTrump
Доналд Тръмп Кадър: Екс/ @realDonaldTrump

Принц Хари може да бъде депортиран от САЩ, ако е излъгал, че не е вземал наркотици, в молбата си за американска виза. Това заяви Доналд Тръмп в свое интервю за GB News.

Тръмп коментира визовата драма около принц Хари. По негови думи кралската особа, която сега живее в Калифорния, не трябва да получава специално отношение. “Ако той е излъгал за наркотиците, ще трябва да се предприемат подходящи действия”, каза милиардерът, който отново се бори за президентския пост в САЩ.

“Което може да означава... да не остане в Америка?” - пита го интервюиращият Найджъл Фараж, на което привидно свенливият Тръмп отговори: “О, не знам. Ще трябва ти да ми кажеш”, визирайки, че ще научи от медиите.

Визовият статут на принц Хари е в центъра на съдебни спорове, откакто американският консервативен мозъчен тръст Heritage Foundation миналата година съди Департамента за вътрешна сигурност на САЩ за достъп до неговите имиграционни досиета.

Кандидатите за определени американски визи обикновено трябва да разкрият дали някога са приемали наркотици, и това може да доведе до отказ на молбата им. В мемоарите си “Резервен” Хари признава, че е употребявал различни наркотици - кокаин, марихуана и халюцигенни гъби, но не е ясно дали го е декларирал в молбата си за виза. А това може да се окаже причина за депортирането му.

Тръмп многократно се прицелваше във високопоставената двойка, като дори е заявявал, че не е почитател на Меган Маркъл, а “горкият Хари го водят за носа”.

По-рано този месец федерален съдия постанови, че Департаментът за вътрешна сигурност трябва да предаде документите за визата на Хари, за да може съдията да ги прегледа и да реши дали да бъдат публикувани.