Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Архив
Снимка: Архив

Мъж от санданското село Поленица живее 26 г. без ЕГН. Това станало ясно след като преди дни в дома на Александър Трайков полицията откри два найлонови плика с тегло 18.55 грама канабис. 

Разследващите установили, че Александър няма лични документи, защото е роден в гръцки затвор, където майка му излежавала присъда, съобщи "Струма.БГ".  Преди години кметът на селото Гаврил Цветанов искал да съдейства на младия мъж, за да получи акт за раждане, ЕГН и лична карта, но трябвало майка му да отиде до Гърция, откъдето да получи документ, което тя не направила. По-късно жената починала и така Александър останал без документи. 

Той има още три сестри и трима братя, които обаче са родени тук и са с редовни документи.

Майката на Александър - Красимира, която е от петричко село, починала миналата година, а баща му Милчо, който е от с. Колибите, - преди десетина години.

"Родителите бяха трудолюбиви хора. В началото на 90-те години заминаха нелегално да работят в Гърция сезонна селскостопанска работа. Там ги хванали, бащата успял да избяга, а майката, която тогава била бременна е била задържана. Не си спомняме колко време е престояла в затвора, но не беше много, защото не е извършила тежко престъпление", разказват в село Поленица. Когато родителите се върнали у нас, майката работила като камериерка в бившата резиденция на Тодор Живков, а бащата бил булдозерист. До осми клас Александър ходил на училище, но без да го записват официално. Сега сестрите му живеят в чужбина. Най-малкият му брат тази година ще е абитуриент.

"Не са лоши деца. Сашо се хваща да работи каквото намери. Сестрите му изпращат пари, за да преживяват", допълват местните. 

В началото на следващата седмица кметът ще заведе Александър при адвокат, за да проучат как може той да получи акт за раждане и лични документи.