Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Красимир Каменов
Красимир Каменов

l 10 месеца след покушението полицията

в Южна Африка напредва в разследването

l Братът на криптокралицата ходил

там преди бруталното покушение

Полицията в Южна Африка издирва двама мъже, които може да имат информация за убийството на Красимир Каменов-Къро, което е свързано с безследно изчезналата криптокралица Ружа Игнатова. За това съобщава местното издание daileymaverick.

Къро беше убит на 25 май м.г. Тогава шестима маскирани и въоръжени мъже нахлуха в къщата му в Кейптаун и разстреляха него, съпругата му Гергана, детегледачката Силва и бодигарда Деян Генов. Разследването се води от властите в Южна Африка.

По това време Къро беше обявен за издирване в Интерпол. Два месеца преди да го убият, той става обвивяем по две дела. Първото е за т.нар. заговор срещу държавата, обявен на брифинг от цялото ръководство на прокуратурата, МВР и ДАНС, а второто е за убийството на Любомир Иванов-Любо Полицая. Две седмици по-късно Гешев беше отстранен от поста на главен прокурор.

Близо година след гангстерския разстрел полицията в Южна Африка публикува снимка, на която се виждат двама мъже до бял фолксваген. Единият е тъмнокож. Снимката е от камера и е направена часове след убийството на Къро. 

Тези мъже вероятно са замесени в престъплението.
Тези мъже вероятно са замесени в престъплението.

Освен че може да имат информация за убийството на Къро, мъжете от снимката са замесени в стрелбата, предполагат разследващите. От свидетелските показания става ясно, че стрелците се оттеглят от местопрестъплението със син хюндай и с бял фолксваген от същия модел като този на снимката.

Според Daily Maverick една от версиите за убийството на Къро е свързана с мистериозната Ружа Игнатова, която е в топ 10 на издирваните от ФБР. Изданието твърди, че той е имал информация за нея, включително как, кога и къде е убита.

“Красимир Каменов може да е планирал да предостави или е предоставял информация за нея на САЩ в навечерието на убийството му”, пише Daily Maverick.

Освен това братът на Игнатова - Константин, който също е част от схемата OneCoin, е посещавал Южна Африка преди убийството на Къро. Какво казва адвокатът на жертвите на OneCoin Джонатан Леви.

След покушението тогавашният вътрешен министър Иван Демерджиев изпрати екип на полицията в Южна Африка. След като напусна МВР, обяви, че хората, убили Къро, са взели важна информация от каса в къщата му. Демерджиев не уточни дали са документи, или оптични носители. 

Ружа Игнатова
Ружа Игнатова

Преди да бъде убит, Къро беше близък с Васил Божков, който се прибра от Дубай след 3 г. в изгнание там. Той също е обвиняем по три дела за много престъпления, но също като при Къро те още не са внесени в съда. Преди това Красимир Каменов беше партньор на Христофорос Аманатидис-Таки.