Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Джонатан Леви
Джонатан Леви

Връзка между двамата със сигурност е имало, но е пазена в тайна, твърди юристът

Връзка между Красимир Каменов-Къро и Ружа Игнатова е имало, но тя е пазена в тайна. Той не е единственият представител на българския подземен свят, с когото криптокралицата е общувала. Провеждала е срещи и с други хора, за които органите в България си затварят очите, но те определено трупат несметни печалби от криминални дейности. Ружа се сочи за основател на пирамидата, но част от милиардите, които е изкарала, може да са отишли в ръцете на българи, които днес не са между живите.

Това коментира пред “24 часа” адвокатът на жертвите на OneCoin Джонатан Леви, потърсен по повод последната информация от Южна Африка. Юристът твърди, че не е изненадан от съобщението на южноафриканските власти. 

Красимир Каменов
Красимир Каменов

На всички вече е известно, че Игнатова е замесена с престъпници от различни точки на света. Наивно е да мислим, че тя не се е познавала и с такива от родината си. През февруари беше публикувано разследване на “Зюддойче Цайтунг” с версия, че Ружа е била убита на яхта в Йонийско море по поръчка на Христофорос Аманатидис-Таки (бивш партньор в бизнеса на Къро, бел. авт). Анонимен източник твърдеше, че убиецът ѝ в момента излежавал присъда за трафик на хероин в затвор в Нидерландия. Доказателства за това липсват. Човекът, който щеше да отговори на този въпрос, е Красимир Каменов. Може би той е знаел добре дали е истина, или не. Аз не го вярвам, защото защитен свидетел лично пред мен разказа, че Игнатова е поддържала контакт с брат си до март 2019 г. - дълго след предполагаемия ѝ разстрел и разчленяването ѝ на парчета, казва адвокат Леви.

Според него, ако разследването по екзекуцията на Къро продължи, могат да излязат още детайли за пирамидата OneCoin. Той не изключва Каменов да е бил свързан с измамата за милиарди, но няма доказателства за това. 

Ружа Игнатова
Ружа Игнатова

Разбрах за Къро след неговия разстрел - казва адвокатът. - Запознах се с миналото му, след като се заговори за убийството на Ружа. По време на делата никога не е споменавано името му. Определям го като доста мистична фигура. Слушах едно интервю, което беше дал за африканска медия, и в него отричаше да се познава с българина Анджело Димов, който беше разстрелян в Кейптаун през 2018 г. Тогава не споменава нищо за Ружа, но и репортерката изобщо не му задава въпроси за нея.