Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Методи Байкушев
Кадър: Facebook/Espresso Cultura-Specialty Coffee
Методи Байкушев Кадър: Facebook/Espresso Cultura-Specialty Coffee

Кметът на Благоевград Методи Байкушев е сниман в кафене в София, за което агенция "БГ Нес" твърди, че е на убития вече Мартин Божанов-Нотариуса. Клипът е публикуван на официалната страница на кафенето "Espresso Cultura-Specialty Coffee" през 2019 г., установи наша проверка.

Методи Байкушев
Кадър: Facebook/Espresso Cultura-Specialty Coffee
Методи Байкушев Кадър: Facebook/Espresso Cultura-Specialty Coffee

Според "БГ Нес" клипът с настоящия кмет бил заснет от самия Божанов, а Байкушев платил 100 лв. за кафето. Тази информация кметът определи като "фалшива новина".

Публикувахте от Espresso Cultura-Specialty Coffee в Сряда, 18 септември 2019 г.

"В редица медии е публикуван материал, в който се твърди, че съм заснет лично от Мартин Божанов "Нотариуса" да пия кафе от 100 лв. в неговото лично кафене и приятелски да му се усмихвам. Публикувано е и самото видео, за което се твърди, че е заснето от Божанов.
Нищо от написаното не е вярно", обясни кметът в личния си профил във фейсбук.

Той изнася и факти, според които видеото е заснето през 2019 г., а по това време собственик на кафенето е Станислав Бачев от Благоевград, който го оперира чрез фирма "Еспресо Култура" ЕООД. "Бачев продава бизнеса на Божанов цели три години по-късно като му продава фирмата. Сделката е вписана в търговския регистър през юни 2022 г.  Авторът на видеото не е Мартин Божанов, а Борис Секулски - също от Благоевград. Не крия, че обичам добро еспресо, но никога не ми е минавало през ума да пия кафе за 100 лв. Поне едно стана ясно - явно не могат да се намерят истински компромати за мен", допълва Байкушев.

❗️Внимание: Фалшива новина❗️ 👎 В редица медии е публикуван материал, в който се твърди, че съм заснет лично от Мартин...

Публикувахте от Методи Байкушев в Неделя, 10 март 2024 г.