Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Алексей Навални. СНИМКА: Уикипедия
Алексей Навални. СНИМКА: Уикипедия

Руският опозиционен лидер Алексей Навални беше погребан в Борисовското гробище в руската столица Москва днес, като хиляди поддръжници си взеха последно сбогом с него, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА. 

Преди погребението имаше кратко опело в църквата, посветена на иконата на Божията Майка "Утоли моята печал", в московската община Марино. Кремъл обяви събиранията на хора за заупокойната служба  за нарушения на закона.

От снимката от църквата, предоставена на АП от екипа на Навални, се вижда, че ковчегът му е отворен, тялото му е покрито с червени и бели цветя, а майка му Людмила седи близо до него със запалена свещ в ръка.

"Ковчегът бе положен в земята. Довиждане, приятелю!", написа съратникът на покойния Навални - Иван Жданов, в приложението "Телеграм", цитиран от Франс прес. 

Навални почина на 47-годишна възраст. На 16 февруари руската Федерална служба по изпълнение на наказанията съобщи за смъртта му в арктическата наказателна колония "Полярен вълк", в близост до град Салехард зад Северния полярен кръг.