Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ХРИСТО ШОПОВ
ХРИСТО ШОПОВ

 “Ще те застрелям в лицето”, изрекъл той към Патриша от Люксембург 

 От 2 г. тя била в конфликт със съпругата му Мариана заради кучета и паркиране

Изиграл много роли като полицай, прокурор и надзирател, актьорът Христо Шопов се сблъска с тези професии и в реалния живот в петък.

Синът на легендарния Наум Шопов беше задържан по обвинение за закана с убийство към 36-годишната Патриша Тийвс от Люксембург, която е негова съседка. Христо Шопов, чиято звезда изгря във филма “Вчера”, държейки в ръката си пистолет, изрекъл към Патриша: “Ще те застрелям в лицето с пистолета си”.

Това съобщиха от прокуратурата. После я

хванал с ръка

под брадата и я

блъснал към

ограда на къща, като повторил заплахата, но с думите: “Ще те убия”. “Жената е изпитала основателен страх от заканата”, съобщиха от Софийската районна прокуратура, която в петък следобед, след 24-часовото полицейско задържане, наложи на актьора 72 часа арест.

По всяка вероятност той ще бъде изправен в събота пред Софийския районен съд, където прокуратурата ще поиска арест за звездата на българското кино.

Цялата ситуация се разиграла в 0,30 часа в столичния кв. “Малинова долина”, където Шопов живее със съпругата си и негова колежка Мариана Станишева. Точно до тяхната къща е тази на Патриша Тийвс. Напрежението между тях било от 2 години. Патриша и Мариана се карали заради улични кучета. Тийвс твърди, че

никога до петък

не е разговаряла

с Христо Шопов Обяви го пред районното управление, където е задържан актьорът и където Тийвс даде показания.

В четвъртък вечерта Патриша излязла от дома си, за да отиде с колата си на вечеря с приятели. Автомобилът бил пред гаража ѝ. Точно до него била оставена колата на Мариана Станишева, но паркирана така, че Патриша да не може да излезе с нейната. Чужденката се ядосала и повикала такси, за да се придвижи по-бързо. Преди това обаче вдигнала чистачката на колата на Станишева, както често правят шофьорите по адрес на неправилно паркирали шофьори. 

МАРИАНА СТАНИШЕВА
МАРИАНА СТАНИШЕВА

Малко след полунощ Патриша се прибрала вкъщи. Видяла, че чистачката на нейната кола е счупена. Запътила се към съседката си да търси обяснение.

 

Излезе съпругът . Дойде с пистолет в ръка и го насочи на 5 см от лицето ми. Каза, че ще ме застреля, разказва за екшъна Патриша.
През цялото време тя държи телефона си на запис, който по-късно праща в Би Ти Ви. Точно тази седмица синът на Христо Шопов - Наум Шопов, е коментатор в "Преди обед". Вероятно новината за скандала около баща му го е заварила още в студиото. По същата телевизия зрителите го гледат и като водещ на "Ергенът". На видеото се чува репликата: "Ще те убия".
Телефонът, включен на запис, ядосал Христо Шопов и съпругата му. Нападнаха ме, за да ми вземат апарата. Той ме блъсна в стената и ме удари с юмрук в лицето, показва бузата си Патриша Тийвс.
След това извикала полиция. Въпреки скандалите между тях това се случвало за първи път. 

ПАТРИША ТИЙВС
ПАТРИША ТИЙВС

В 7-о районно управление е задържан 60-годишен мъж, отправил закани и заплахи към своя съседка. Сигналът за скандала е получен 30 минути след полунощ. Към адреса незабавно били насочени екипи на полицията, които задържали на място мъжа. По първоначални данни жената била заплашена от своя съсед с пистолет, ударил я и отправил закани към нея, съобщиха от МВР за инцидента. Уточняват, че Патриша е откарана в болница за медицинска помощ, след което е освободена за домашно лечение с контузия на лицето. От дома на Христо Шопов са иззети три законно притежавани пистолета.

Според закона за закана с убийство, която е предизвикала основателен страх, наказанието е до 6 г. затвор. Едва ли обаче ще се стигне до там, като се има предвид, че при Христо Шопов има много смекчаващи вината обстоятелства като чистото му съдебно минало и добрите характеристични данни.