Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Комисар Тенчо Тенев по времето, когато бе началник на отдел "Пътна полиция" в СДВР СНИМКА: ГЕОРГИ КЮРПАНОВ
Комисар Тенчо Тенев по времето, когато бе началник на отдел "Пътна полиция" в СДВР СНИМКА: ГЕОРГИ КЮРПАНОВ

За домашно насилие срещу съпругата си е обвинен Тенчо Тенев, съветник на премиера акад. Николай Денков по пътна безопасност. Това е станало през септември м.г., но се разбра сега.

На 25 септември Тенев и съпругата му Златка имат скандал. След него Тенев излиза от дома си, а Златка се изнася и подава жалба. Тогава обвиняват Тенев. По това време той не е съветник на премиера. Заема поста от януари.

Оттогава Златка не живее с Тенев, а с децата си. Тя е оттеглила жалбата си вчера. Според запознати атаката срещу Тенев идва от Звезделин Колев, бивш зам. шеф на 4-о РУ в София. Именно то води разследването срещу Тенчо Тенев. Като шеф на столичния КАТ той уволнява Колев заради фалшиво медицинско за подновяване на шофьорската книжка. 

 В момента Тенев е съветник на правителството, чиито основен приоритет е борбата с домашното насилие. Самият Тенев каза пред "24 часа", че това е атака срещу него с политически мотиви. Категорично отрече да е упражнявал насилие над съпругата си и обясни, че от 5 месеца не живеят заедно.