Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Съдия Владислава Цариградска КАДЪР: bTV
Съдия Владислава Цариградска КАДЪР: bTV

"Кажи на тая жена да се кротне" - тази заплаха получава в късните часове съдия Владислава Цариградска след интервюто си в БНР вчера. Заплашителните думи са ѝ предадени от обща позната, която имат с Веселин Иванов - ръководител на Дирекция "Публична комуникация" към главна прокуратура. 

"Ако някой дръзне да отправи такива заплахи към съдия, какво може да очакват гражданите", попита Цариградска в студиото на Нова тв. 

В интервюто си в БНР вчера Цариградска каза, че буди съмнение, че ръководител на тази структура в прокуратурата е именно Иванов, който е подавал сигнали срещу и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов за имотното му състояние.

Съдията знае и за отправени подобни директни заплахи към проф. Асена Сербезова и взетите от нея мерки по време на пандемията от COVID-19 от Веселин Иванов. 

Рискове за Цариградска се появяват, след като е разпитана за заплахите и опитите над нея за насилване на длъжностно лице да предприеме определено действие против волята му. Тя има съмнение, че кабинетът ѝ в Луковит е бил подслушван. "Бюрото 6 месеца не можа да разбере в кой кабинет аз съм била и да извърши проверка", каза тя. Кабинетите са били два. 

"Вече трябва да говорим за казуса „8-те нотариуса". Това показва колко са преплетени сюжетите в единия и другия казус. Най-вероятно има още много замесени хора и съсипани човешки съдби. Съдбата на Навални показва същото – беше изпратен в затвор, където беше ликвидиран от съдия. Подчиняването на съдии на мафиотски структури винаги може да коства живота на хората", обясни Цариградска.

Съдията отново се предвижва с униформени и има назначена със заповед охрана.

Владислава Цариградска призова колегите си да започнат да говорят, както и журналистите да направят същото и да бъдат честни.