Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Късното шоу с нов водещ за 5-и път

"Имаме ротационен кабинет, имаме и ротационни водещи". Така с усмивка Георги Любенов обясни, че слиза от екрана на “Вечерното шоу” по БНТ в четвъртък.

Още тази вечер в последното издание, което води, той ще предаде щафетата на влогърката Андреа Банда Банда. Тя ще се появи в края на токшоуто, а от 8 февруари става негово лице през пролетния тв сезон.

Смяната на Любенов не е изненада. "Не съм уволнен, както пишат жълтите издания", каза той през смях. Още през август миналата година, когато получава поканата да води и вечерното шоу, той приема с условието, че ще е само за 6 месеца.

"Всеки сезон предаването е с нов водещ. Изборът сега е на копродуцентите, които по този начин ще се опитат да привлекат и по-млада аудитория", обясни генералният директор на БНТ Емил Кошлуков. Факт е, че откакто се появи на екрана, предаването, което първоначално се излъчваше в събота, сменя водещия си за 5-и път. Преди Любенов през ефира му минаха радиожурналистът Димитър Павлов, актьорът Ники Станоев и певецът Орлин Павлов. 

Андреа Банда Банда
Андреа Банда Банда

Въпреки че работи основно като инфлуенсър в социалните мрежи, Андреа Банда Банда има и телевизионен опит. Навремето тя беше сред панелистите в “На кафе” при Гала по Нова тв, а по времето на световното първенство по футбол в Катар през 2022 г. беше сред коментаторите на мондиала по БНТ.

"Добри сценаристи, интересни гости и хубаво студио - това е рецептата за добро предаване. Пожелавам ѝ го", каза Любенов. От другата седмица популярният журналист ще е на екрана само в събота и неделя с предаването си “Денят започва с Георги Любенов”.