Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

  • Хамалите Воденичаров и Токмакчиев имат повече зрители от звездите на "Планета"

Втора седмица след фиаското на малкия екран в новогодишната нощ зрителите още се възмущават колко ниско са оценени от големите телевизии. Чалга или скука - това бе дилемата пред хората, които са сменяли каналите у дома на 31 декември срещу 1 януари. А недоволството след това в социалните мрежи извираше отвсякъде.

Но какво излиза в крайна сметка? Хем на много им омръзна от безвкусица и отказват да гледат звездите на телевизия "Планета", хем много други все пак избират да влязат в новата 2024 г. с концерта на Лепа Брена и Драгана Миркович в София, който за цялата нощ има най-висок рейтинг (36.44 шер).

Едни не искат, но много други не могат без чалга.

Такава е равносметката според данните на пийпълметричната агенция ГАРБ, които засягат възрастовата група 18-59 г. Това е аудиторията, от която най-много се вълнуват частните телевизии.

И според числата дори скечовете с овехтелите образи на хамалите (популярни образи от "Каналето") Камен Воденичаров и Тончо Токмакчиев в "Новогодишен калейдоскоп" по БНТ (21.30 шер) са били по-гледани от звездите на телевизия "Планета" по bTV (18.72 шер).

Шоу програмата на националната телевизия (от 22,30 ч) е препълнена със звезди - Васил Найденов, Богдана Карадочева, Орлин Горанов, Тони Димитрова, Любо Киров, Графа, Миро, макар и измежду тях да се откроява присъствието и на попфолк икони като Преслава, Деси Слава и Анелия, които са малцинство в случая. Но те всички дружно, барабар с хамалите, макар и с малко, но бият празничния концерт и ударните редици на поп-фолк звездите по bTV.

Това е битката за второто място, защото в същите часове по NOVA футболистът и генератор на култови майтапи Валери Божинов (редом до Гала) изглежда, е бил далеч по-забавен за зрителите като водещ на специалното новогодишно издание "Гала вечер с NOVA" и завоюва 34.05 шер.

По всичко личи, че зрителите са така отчаяни от нашите чалга певци, че сериозно смъкват рейтинга дори на новогодишното обръщение на президента, като съответно то е гледано най-много по NOVA (33.2), после по БНТ (31.7) и накрая по bTV (18.3).

В първите минути на новата година мегазвездата на попфолка Ивана с концерта си "Шампанско и сълзи" по bTV отстъпва както пред Лепа Брена и Драгана Миркович, така и пред втората част на "Новогодишен калейдоскоп" по БНТ. Това показва категорично, че сръбското в новогодишната нощ победи българската чалга.

След полунощ малцина остават да слушат най-големите хитове на Ивана (12.90 шер), докато след президента шоуто на националната телевизия дори качва зрителския интерес (до 24.71 шер).

Изобщо БНТ преборва bTV още на старта на вечерната програма от 20 ч, когато "Балканска щръклица" (24.54 шер) с Любо Нейков и куп наши комедийни и музикални артисти бият празничния концерт на "Гласът на България" (17.24 шер) с много от любимите треньори през годините и цял куп български музикални имена.

С най-висок рейтинг в този часови диапазон е NOVA с празничния епизод на забавното шоу "С Рачков всичко е възможно" (31.59 шер).

На другия ден, 1 януари, от БНТ залагат на Новогодишния концерт на Виенската филхармония от обяд (8.93 шер). NOVA излъчва концерта "Обич и песен", който събира на една сцена големите български изпълнители Йорданка Христова, Силвия Кацарова, Тони Димитрова, "Тоника СВ", Братя Аргирови, Мими Иванова и др. (30.99 шер). По същото време bTV е с фолклорния спектакъл "Едновремски истории" с най-нисък рейтинг (8.95 шер).

Черешката на bTV за първия ден от новата 2024 г. идва в праймтайма на медията с телевизионния дебют на най-новата забавна продукция "Кой да знае?" с водещ Александър Кадиев (26.55 шер). Забавният куиз е предпочетен пред "Черешката на тортата" по NOVA (23.89 шер).