Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ
АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ

И ФБР е работило по телефона на убития през август Алексей Петров. Това съобщи градската прокурорка на София Илиана Кирилова. 

Тя посочи, че телефонът бил с паднала батерия, както и с таен код за отключване. Затова били потърсени чуждите специалисти.

"Службите разполагат с необходимата техника и вярвам, че ще добием информация от апарата", посочи Кирилова. Тя не уточни български или чужди разследващи ще изготвят експертизата. Очаква се тя да изясни мотива за убийството на бизнесмена. 

61-годишният Алексей Петров бе убит в столичния квартал "Драгалевци", на пътя, който води към хижа "Алеко". Сигналът за стрелбата бе получен в МВР в 12.20 ч. на 16 август. При стрелбата пострада 48-годишна жена, която е била с Петров. Седмица след покушението от МВР очертаха водещите версии - отмъщение или дългове, издирването на извършителите и поръчителите продължава.

Две огнестрелни рани - в тялото и в главата - са причинили смъртта на Алексей Петров. По бизнесмена е стреляно с автоматично оръжие със специални боеприпаси - патрони с хидрошоков ефект. Това показват резултатите от съдебномедицинската експертиза.