Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Румяна Тонева
СНИМКА: Румяна Тонева

Автор: Павлета Давидова

  • Оторизиран ли е Борис Бонев да води разговори с "Възраждане" за подкрепа в СОС, запитаха от ГЕРБ
  • Антон Хекимян не е водил разговори с Васил Терзиев, но напомни, че Терзиев е избран за кмет с гласовете на ГЕРБ след призива на Бойко Борисов и него самия
  • Мирослав Боршош иронизира, че може да има "ротационно издигане и сваляне на МОЧА". Избрахме Терзиев. А сега всички, които го избраха, получават Ваня Григорова, а които избраха нея, получават Борис Бонев, каза той
  • Георги Георгиев видя цирк и фалш

"Изборите са си избори, обаче нещата, които изговарят политиците, имат огромно значение. Оторизиран ли е Борис Бонев да води разговори с "Възраждане" за подкрепа в Столичния общински съвет?", попита Георги Георгиев от ГЕРБ-СДС на първата официална пресконференция на групата на новоизбраните общински съветници от ГЕРБ в София. 

ГЕРБ очакват отговор от Христо Иванов, Атанас Атанасов, Кирил Петков и Асен Василев дали Бонев е оторизиран и от кого за тези разговори. 

Георгиев припомни, че на 3 ноември Кирил Петков заяви, че Ваня Григорова е краен комунист, на "пръв поглед симпатична, но предлага диктатура" и в неговия свят не може да е избор. Екстремисти ли бяха тя и екипът й на 3 ноември, екстремисти ли са 14 дни по-късно, попита Георгиев. 

Изборът за председател на Общинския съвет в София беше фарс и евтин театър, това съобщиха още от ГЕРБ.

Антон Хекимян СНИМКА: Румяна Тонева
Антон Хекимян СНИМКА: Румяна Тонева

"На нас ни е трудно да си обясним какво се случва, макар че аз съм изучавал математика, логика, математическа логика, политически науки. Въпреки това последните политически сюжети последните два дни - не мога да намеря за тях обяснение", каза Томислав Дончев.

Няма да ви зареждаме с шокиращи подробности, а с ваша помощ да си обясним какво се случва. За последните политически сюжети не мога да намеря обяснение, започна зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев. А ексшефът на СОС Георги Георгиев обяви, че от вчера се разиграва фарс. Той определи вчерашния ден като изгубен предвид предизвестения крах с избора на председател.

От ГЕРБ обаче се ядосаха, че Борис Бонев е започнал разговори за подкрепа с БСП и "Възраждане". Водели се ден след избора, било фарс, евтин театър, оправдание да се търси подкрепа.

Според Георгиев това е неприемливо, несериозно, издава липса на подготовка и "може би предварително подготвена сглобка като във Варна" - там председателят е на "Възраждане".

"Христо, Кириле, Асене, кажете си, за да знаем всички софиянци, защото този цирк не може да продължава по този начин", настоя общинарят.

Хекимян видя политическо лицемерие. "В дните между първия и втория тур обясняваха, че Путин идва и е на прага на София чрез Григорова, а днес молят за нейната подкрепа и на други членове на СОС от БСП", настоя той. И попита къде е кметът Васил Терзиев? Той също трябва да каже упълномощил ли е Бонев за разговори с "Възраждане" и съгласен ли е с декларацията му, че вижда партньори в БСП.

Хекимян смята, че на Терзиев не му е важно какво става в СОС. "Ако е упълномощил Бонев, това означава, че крайният комунист ще е глас, на който разчита за управление. Партиите, с които плашеха софиянци, вече са приемливи партньори за управлението в СОС", коментира той. И напомни, че Терзиев е избран с гласовете на ГЕРБ след призива на Бойко Борисов и него самия.

"Ние постове от вас не искаме. Разговори с вас не искаме. Няма да дойдем и да говорим след всичко това", обърна се Хекимян към ПП-ДБ. И подчерта, че не е водил разговори с Терзиев и не иска да е в неговия екип.

"Софиянците да си лягат, събудихме десните, избрахме Терзиев. А сега всички, които го избраха, получават Ваня Григорова, а които избраха нея, получават Борис Бонев", огорчен е Мирослав Боршош, който е съветник от ГЕРБ в София. Толкова е политически гнусно всичко, което се случва, гневен бе той и добави, че в последния момент е станало огромно предателство - подменя се вота на хората. Виновните мълчат гузно, докато някой се договаря с Ваня Григорова, която щяла да сменя геополитическата ни посока през София. "Опитваме се да покажем колко полярни могат да бъдат политиците в България в рамките на 24 часа", заяви Боршош.

"Тази руско-джендърска война изведнъж приключи. Сигурно ще има ротационно издигане и сваляне на МОЧА", прогнозира Боршош. Десни, събудете се, призивът този път не е от Кирил Петков, който излъга, а от нас, каза обаче той.

Георги Георгиев заяви, че това, което се случва в СОС, е политическа полигамия с нов брак и заподозря, че "колегата Бонев го използват като момче за мокри политически поръчки". Хекимян пък се надява да не минат чак 3 месеца, докато не се направи "новото семейство" в Общинския съвет.

В новия СОС най-голяма е групата на ПП-ДБ (СС) - 23 души, следвана от ГЕРБ-СДС с 14 и БСП с 9. "Възраждане" спаднаха на 7 съветници, след като Иван Алексиев ги напусна ден преди клетвата и стана независим. По трима общински съветници имат ИТН и КОД, а ВМРО - един.