Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Букмейкърите с нов фаворит за Благоевград - президентския човек Николай Шушков

Седмица преди местните избори вече има промени при букмейкърите, които приемат залози за тях.
Най-сериозна е в Благоевград, където има нов фаворит. Президентският човек Николай Шушков (2 пъти бивш областен и бивш зам.-министър в МРРБ в кабинета на Гълъб Донев) изпреварва досегашния градоначалник Илко Стоянов и вече е с коефициент от 1,87. Стоянов обаче запазва шансове, защото изостава само с 0,5.

Коефициентът е това, по което се умножават парите, които са заложени даден кандидат да спечели крайната победа. Колкото е по-малък, толкова са по-големи шансовете.  

С абсолютно изравнени позиции са първите двама претенденти в един областен и един по-малък град. Във Видин шансовете на досегашния кмет Цветан Ценков и на кандидата на ГЕРБ Александър Матеев са оценени с 1,90. Далеч след двамата с 9,00 е Любен Иванов.

Абсолютно същото е положението и в Павликени, където с 2,00 са Цанко Цонев от гражданска коалиция и гонещият 4-и мандат Емануил Манолов, БСП.

“Временен успех” на Ваня Григорова в София, показват залозите. Бившата синдикалистка на “Подкрепа”, която играе за БСП, стартира кампанията с 11,00, а в момента е на 4,50. Това е само на 0,75 от Антон Хекимян, което означава битка за всеки глас. 

НИКОЛАЙ ШУШКОВ
НИКОЛАЙ ШУШКОВ

В столицата твърдо ще има балотаж

Към момента Васил Терзиев продължава да води в битката за София с коефициент 1,44, но според специалистите по залагания преднината е прекалено малка, за да се обяви краен победител.

Варна от началото на кампанията бе определена като трудна за прогнозиране и остава такава. Все пак сегашният кмет Иван Портних започна да отваря ножицата пред преследвачите си. Разликата между него и Коста Стоянов, “Възраждане”, е вече 3,10 пункта. Интересното е, че Стоянов изравни вече Благомир Коцев, ПП-ДБ, за второто място при букмейкърите, което предвещава бурна игра за втория тур.  

ИЛКО СТОЯНОВ
ИЛКО СТОЯНОВ

Славчо Атанасов засега отпада

от битката за Пловдив, след като коефициентът му нарасна на 15,00 седмица преди вота. Костадин Димитров, ГЕРБ, продължава да води за нов кмет, но Ивайло Старибратов, ПП-ДБ, свали от 4,50 на 3,50 своите шансове.

Абсолютно сигурни за запазване на кметските места са кандидатите на ГЕРБ в Бургас и Враца, сочат залозите.

Калин Каменов във Враца остана на 1,05, докато най-близкият му противник Красимир Богданов от местната коалиция е с 10,00.

АНТОН ХЕКИМЯН
АНТОН ХЕКИМЯН
С подобна разлика е и Димитър Николов в Бургас, но там Тодор Иванов, ИТН, е с 9,00, а от картината изпадат двамата кандидати на ПП-ДБ Константин Бачийски и Димитър Найденов, вече с над 17.

В Стара Загора и Монтана подкрепените от ГЕРБ Живко Тодоров и Златко Живков запазват минималния коефициент от 1,05.

По петите им са кандидатите от “Възраждане” Искра Михайлова и Петър Петров.

Във Велико Търново води сегашният кмет

Даниел Панов, ГЕРБ, с преднина от 1,25:6,50 пред Йордан Терзийски.  

ВАСИЛ ТЕРЗИЕВ
ВАСИЛ ТЕРЗИЕВ

В Русе преднината на Пенчо Милков, БСП, пред Рена Стефанова, ПП, спадна до 2,04 пункта, което предвещава ожесточение в края на кампанията. Иван Иванов, ГЕРБ, запазва шансове с коефициент под 10, но всичко може да се промени за седмица.

В Добрич Йордан Йорданов, ВМРО, е начело с 1,33, но Йорданка Костадинова, ПП, му диша във врата с 3,50, а в битката може да се намеси и Красимир Николов, ГЕРБ, със 7,50.

Стабилни разлики имат засега в Плевен и Смолян

ВАНЯ ГРИГОРОВА
ВАНЯ ГРИГОРОВА
независимият Георг Спартански с 1,40 срещу 5,00 на Валентин Христов, ГЕРБ, и Николай Мелемов, ГЕРБ, с 1,30 срещу 5,00 на Михал Камбарев, ПП-ДБ, и Стефан Сабрутев от “Бъдеще за Смолян”.

Букмейкърите включиха за залагане и два от водещите ни зимни курорта - Банско и Чепеларе (където се намира Пампорово). В Банско води Стойчо Баненски, подкрепен от ГЕРБ, който е зам.-кмет на Иван Кадев, и един от най-добрите планински, с 1,60. Близо до него е Марио Граченов, ПП-ДБ, с 2,25.
Откривателят на единствената ни олимпийска шампионка от зимна олимпиада Екатерина Дафовска - Боран Хаджиев, ГЕРБ, е фаворит за нов мандат в Чепеларе с 1,50.

Появиха се и залози в доста по-малки градове.
Те показват, че битките в Панагюрище и Дулово ще са изключително тежки. В Панагюрище Желязко Гагов е с 1,53, но Никола Белишки е на по-малко от един пункт от него - 2,37.

В Дулово шансовете между трима кандидати са абсолютно равни. Невхис Мустафа е с 2,25, Юксел Ахмед - с 2,75 и Тамер Хасан - с 3,00.