Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Николай Денков и Мария Габриел.
Николай Денков и Мария Габриел.

„Чуха се много притеснителни неща. Според мен в тази ситуация трябва да се излезе. Доверието от страна на ГЕРБ-СДС към ПП е силно нарушено. Струва ми се, че се отива към вариант на експертно правителство, без политически фигури, излъчено с общ консенсус от двете страни, с коментар и преценка на всяко едно назначение в държавата”. Това коментира в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” проф. Вили Лилков.

Според него е нереалистично кадрите на президента и ГЕРБ в държавната администрация да бъдат махнати за 2 седмици, както става ясно от записите, разпространени от Радостин Василев.

„Пипането в държавната администрация трябва да става много внимателно. Едва ли ПП трябва да има монопол върху тези въпроси”, заяви Лилков.

Той смята за притеснително и това, че решението за участие в общо управление с ГЕРБ-СДС ще се вземе с по-голямо мнозинство в ПП. „Оказа се много крехко – 24 на 25 гласа. Във формацията има тежък проблем. В тази ситуация на ход е ДБ. Там има опитни политици”, коментира Лилков.

България не може да губи повече време и да стои в тази ситуация, смята още той.

„Кирил Петков визираше президента и кръговете около президента. В разговора в Националния съвет се говореше се за това, че самият президент краде кметове и изгражда едва ли не своя политическа формация вътре във властта. Според мен него визира Кирил Петков. С тези няколко служебни правителства, които управляват, президентът получи доста власт, доста информация се стича в президентството, назначи на ключови позиция хора, които вероятно са лично предани. Нарастването на тази власт притеснява другите политици”, каза Лилков.

Според него има връзка между бавенето на мандата от страна на президента и пресконференцията на Радостин Василев, на която пусна записа.

Ако се провали вторият мандат, категорично страната отива на избори, смята той.