Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Венци Мицов. Снимка Фейсбук
Венци Мицов. Снимка Фейсбук

Добрата новина от днешните обсъждания на сектор “култура” - нямаше асенасеновци.

Нямаше разговори как са ни много оперите и театрите и вместо това можем да финансираме проекти като “47 трансцедентални аспекта на висящо тяло в полиморфна дифузия”.

Нямаше и прекалено много говорене по принцип (с изключение на Стоян Михалев, моля ви се, оставете на Стоян партийните събрания на ДСБ и не го водете повече на такива несвойнствени за него места).

Лошата новина - твърде много се набива на очи непознаването на материята в някои аспекти. Не случайно в някакъв момент зам министър Кондакова скастри партиите, че вървят в посока свръхцентрализация.

Смятам, че договорените 1,5 процента от БВП за култура няма да се случат. Най - вероятно ще идем на 1 процент, което е напълно реалистично.

Но като цяло преговорите ми се сториха все пак донякъде оптимистични.

Оттук нататък за мен е важно да видя кой ще е новият министър. Какъв ще е неговия екип. И кои НПО - та ще се курдисат с мазни физиономии да преговарят от мое и ваше име в така наречените работни групи.

Как па никой никога не ни се е обадил за работни групи или за обсъждания. Как па все викат асенасеновци? Те това не мога да разбера…

*Oт фейсбук!