Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Окръжен съд – Монтана взе мярка за неотклонение "Задържане под стража" на 32 годишния С. С. Б. - обвиняем за убийство на жител на село Мокреш, община Вълчедръм.

Според обвинението на 14 септември т. г. към 18,00 часа в землището на Мокреш в нива с ожъната царевица избухнал скандал за прибиране остатъците от реколтата. 32 годишният С. С. Б. ударил с дърво в главата 42 годишния К. М. Б., който паднал на земята, но след това се изправил и продължил да събира царевица. Вечерта на пострадалия мъж му прилошало, той бил транспортиран в болницата в Лом, но там починал.

По случая е образувано досъдебно производство, а нанеслият удара С. С. Б. е бил задържан за 72 часа в ареста. В Окръжен съд – Монтана е постъпило искане от Окръжна прокуратура за налагане на постоянна мярка "Задържане под стража" на С. С. Б. като обвиняем за извършено престъпление – умишлено убийство.

След като се запозна със събраните досега доказателства и изслуша прокуратурата, обвиняемия и защитата му съдът обяви, че с оглед на тежестта на повдигнатото обвинение за умишлено убийство – тежко престъпление, за което законът предвижда от 10 до 20 години "Лишаване от свобода", криминалното минало на обвиняемия – осъждан за престъпления от общ характер, и опасността той да се укрие и извърши друго престъпление, налага най-тежката мярка за неотклонение "Задържане под стража" на С. С. Б.

Определението на съда може да се протестира и обжалва в 3 дневен срок пред Апелативен съд - София.Задържаха мъж