Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Първите 45 минути почти приспаха по-възрастните запалянковци. Което не беше толкова лошо, при положение че второто полувреме едва не докара инфаркт на феновете със слаби сърца. Имаше от всичко - мръсни номера, величествен гол и безумни грешки. Да, шаблон е, но пак трябва да се напомни: "Реал" и "Ливърпул" за пореден път доказаха, че футболът е най-великата игра. И неслучайно главните действащи лица в нея се чувстват богоизбрани. За тях са и парите, и красивите жени, и скъпите коли. Завиждаме им с идеята, че тях проблемите не ги ловят.

Но какво да кажем за антигероя на олимпийския стадион в Киев. Лорис Кариус сега е готов да дари всичките милиони в банковата си сметка само и само да върне времето назад, за да бъде изигран финалът в Шампионската лига отново. Тогава германецът не би направил пълно безумие номер 1, засилвайки топката в краката на Бензема. Със сигурност би се предпазил и от безумие номер 2, когато се опита да хване един сватбарски шут, изстрелян от Гарет Бейл.

Човечеството обаче все още не е стигнало до изобретяването на машина на времето. Лорис ще трябва да остане в настоящето и да преглъща още и още от гъстата зелена слуз, която се образува от стотиците хиляди подигравки по адрес на вратарските му изцепки в най-важния мач на тима му. Лошото за Кариус е, че не всички са настроени на шегаджийска вълна. Намериха се фенове на "Ливърпул", които да обявят в интернет сериозните си намерения да претрепят вратаря с кашкавалени пръсти, ако го срещнат на улицата.

Очевидно грешникът се е притеснил от смъртните заплахи и съобщи в полицията, че се страхува за живота си. Ченгетата в Ливърпул тръгнаха по следите на хората, които са отправили заплахи към 24-годишния вратар. Самият Лорис също взе мерки и сякаш потъна вдън земя. За последно го видяха на летището в Манчестър, но оттам-нататък следите му се губят.

Въобще не е ясно какво ще се случи с вратаря, който провали и себе си, и отбора. Фенове и шефове на "Ливърпул" официално изразиха своята подкрепа към германеца. В крайна сметка всеки футболист е правил безумни грешки. Реалистите в английския тим обаче подсказват, че едва ли има друг случай в историята вратар да направи две толкова сензационни грешки в рамките на 90 минути. Кариус ще бъде пратен при твърдите резерви, а началниците му вече разпратиха оферти до няколко европейски клуба за техните вратари.

"След мача не успявам да спя нощем. Постоянно се връщам към онези моменти, в които можех да реагирам по-добре. Предадох съотборниците си и доверието на феновете, но получих безценна подкрепа от всички момчета в отбора и от привържениците. Ние сме едно семейство и ще се завърнем по-силни", заяви часове след мача Лорис Кариус. След това дойдоха и смъртните заплахи, и слуховете, че повече няма да пази. Нищо чудно, че младият германец се покри така старателно.

Нищо чудно да е избрал някое достатъчно отдалечено райско кътче със сини води и бял пясък, за да осмисли крайно неясното си бъдеще.

Далеч по-спокоен за следващите месеци и години може да е Гарет Бейл. Докато Кариус за 90-те минути в Киев почти провали кариерата си, Гарет Бейл за същото време успя тотално да я рестартира. Трябваха му точно 2 минути и 6 секунди след влизането в игра, за да отбележи най-красивия гол в тазгодишното издание на Шампионската лига. Да, задната ножица на Роналдо в сблъсъка с "Ювентус" беше красива, но тази на уелсеца беше извънземна.

За втория му гол в мача няма смисъл да се говори, защото там всичко беше организирано от любезния вратар на "Ливърпул". Статистиката обаче не се вълнува кой как се е опитал да хване топката.

Двете попадения на Бейл му гарантираха възможността за нов изключителен трансфер, след като преди време беше купен от "Реал" (Мадрид) за 100 млн. евро. Сега се роят слухове, че "Манчестър Юнайтед" е готов да плати два пъти повече. Това изглежда твърде пресилено, но със сигурност цената на уелския национал ще е добра, а самият той ще се договори за кралска заплата.

Гарет вече си позволи да каже на глас претенциите си да бъде трансфериран в "Байерн" (Мюнхен). Кой може да му се разсърди за подобно своеволие? В разцвета на силите си е, пази се от серизони контузии и умее да вкарва голове, които са непосилни и за футболните симулатори.

И понеже става дума за героите на лудата футболна вечер в Киев, няма как да пропуснем изявите на Серхио Рамос.

Споровете дали капитанът нарочно контузи Салах засенчиха дори шантавите маневри на Ким Чен Ун и Доналд Тръмп относно дългоочакваната им среща на четири очи. В началото поне изглеждаше, че

Рамос хваща

здраво под ръка

египтянина и го поваля на земята. Впоследствие излязоха и кадри, на които се вижда, че Салах първи посяга с ръка към противника, а след това и го препъва. Ще остане загадка дали наистина испанският национал се хилеше, докато жертвата му напускаше разплакан терена. Факт е, че Рамос си свърши перфектно работата, изваждайки от релси английския тим.

Малко встрани от вниманието остана умишленият му удар с лакът в лицето на и без това дезориентирания страж на "Ливърпул". Да не говорим и за грозната му симулация след сблъсък със Садио Мане. Рамос се хвана за лицето, все едно е бил нокаутиран от Кубрат Пулев, а повторенията показаха, че не е имало контакт на физиономията му с ръката на сенегалеца.

Феновете на "Ливърпул" побесняха и до днес продължават да хулят Рамос. Най-малко 300 000 подкрепиха интернет петиция, призоваваща УЕФА и ФИФА да накажат капитана на "белия балет". Футболните органи обявиха, че и косъм няма да падне от главата му.

Самият Рамос беше от най-дейните купонджии в Мадрид по повод 13-атата, а тези дни се похвали, че се чувства в страхотна форма и настроение преди започващото след броени дни световно в Русия.

Още четете:

Марадона: Щях да съм арестуван, ако съществуваше видео асистент рефер на мача срещу Англия през 1986 г.

Бербатов: Ако стана треньор, ще почна в чужбина (Снимки от финала в "Данониада")