Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Феновете се вдигнаха на бунт, след като любимците им нещо се объркаха и започнаха да бележат по-често.

Българското футболно първенство от години се съревновава за първото място в класацията за най-слаби шампионати в света. Със сигурност сме дали своя принос за историята, но не сме първенци. От рекордите на "Гинес" са си избрали своя фаворит и са го прославили пред света. Става дума за бразилския "Ибис", който още през 2009 г. е избран от "Гинес" за най-слабия футболен отбор в света.

Хората от рекордите на "Гинес" са си свършили съвестно работата и са намерили всичката необходима статистика, за да подкрепят един от най-любопитните си спортни рекорди. Играчите на „Ибис” също са показали талант, за да се прославят пред света. Така например през 2008 г. тимът от град Ресифе в Североизточна Бразилия за цяла година успява да вкара цифром и словом 1 гол.

За сметка на това вратарят на "Ибис" е принуден да излезе в болнични, тъй като му се е схванал кръстът от навеждане, докато разплита топката от мрежата. В началото феновете са готови да се бунтуват заради скандалната статистика, но с времето претръпват и настроенията им се обръщат на 180 градуса.

По това време техният любим отбор продължава да вкарва по гол на 12 месеца, а за цялата си история е допуснал 3550 попадения във вратата си, което стига за цяло футболно първенство за години напред. И точно тогава идва признанието от "Гинес". Представители на организацията пристигат на място в бразилския, за да връчат наградата на тогавашния президент на клуба Озир Рамос. Вместо да побеснее от провокацията и да насъска охраната си по гостите от чужбина, той ги приема радушно и ги черпи с вино и сладки. Хитрият футболен бос е видял добра възможност да се възползва по най-добрия начин от подигравките на целия свят.

"Да, ние сме най-слабите в световен мащаб. В началото това ме притесняваше. Купувахме футболисти, назначавахме треньори, но не ни се получи. Сякаш някой ни беше урочасал. И поп извиках да изчисти черната магия, но и това не сработи. Сега се чудя защо трябва да бягаме от своята известност. Ако постигнем една или две победи в първенството и вкараме пет-шест гола, дали някой някога пак ще ни обърне внимание.

Лично аз не вярвам", заявява през 2009 г. Озир Рамос. Неговата идея е "Ибис" да спечели добри пари от своята номинация за най-слаб отбор в света. На пазарите се появяват фланелки, чаши и всякакви други артикули с хитроумни надписи, които се заиграват с дългогодишните провали на терена. Медиите също обгрижват всячески футболистите, които хич не могат да си подават топката, пък камо ли да вкарват във вратата на врага. Босът Рамос дори отправя оферта към местната футболна легенда Ромарио. Идеята е великият голаджия да влезе в игра и да покаже, че дори на преклонна възраст, пак е по-можещ и знаеш нападател от играчите с трудови договори в клуба. От друга страна трансферът на Ромарио би предизвикал още по-голяма сензация и оттам би помогнал за спечелването на още повече пари.

„Нямам намерение да забогатявам на гърба на незавидната ни слава. Идеята е да организираме кампания, с която да наберем средства за изграждането на нов тренировъчен център. Ще съберем и млади футболисти, които до подготвим достатъчно добре, така че да ни извадят от всякакви унизителни класации и дори да ни придвижат колкото може по-близо до професионалния футбол в страната ни”, заканва се през 2009 г. шефът на най-слабия клуб в света.

Оттогава са минали 8 години, но нещата не се подобряват особено и "Ибис" продължава да държи неприятния рекорд. Чак през последните месеци нещата се пораздвижват. На играчите нещо им прещраква в главите и те започват да бележат. Натрупват се три поредни победи.

Успехите ужасяват верните привърженици на тима и те излизат на протест. Целта им е да притиснат играчите и те да спрат с печеленото на мачове. В социалните мрежи се появяват снимки на тъжни фенове, които са изрисували протестните си плакати. Публиката на „Ибис” не желае подобни бляскави мачове. Очевидно те са свикнали със загубите и си харесват рекорда на "Гинес". А сега някакви самозабравили се ритнитопковци са готови да им отнемат славата.

От ръководството на клуба обясниха деликатно, че приемат протестите на феновете по-скоро като шега и се надяват, че всички на клубния стадион биха искали да виждат повече победи и по-малко разгромни загуби. Ултрасите обаче твърдо отказват да се поддадат на внушенията и се обединиха около ултиматума: "Или започнете отново да губите, или ще играете пред празни трибуни!".