Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Левандовски плати 24 хил. евро на мошеника, но след това помогна за неговото разобличаване.

Популярните и богати футболисти винаги са били обект на нестихващ интерес от страна на изпаднали в беда хора. По света има по-малко заможни и много повече бедни, които търсят помощта на първите, за да оправят личните си проблеми.

Известно е, че много от ритнитопковците с напомпани финансови сметки нерядко откликват на молба за помощ. Особено ярък пример в това отношение е звездата на световния футбол Кристиано Роналдо, който често помага, но държи да не се шуми около неговата благотворителност.

С голямо сърце се слави и нападателят на "Байерн" (Мюнхен) Роберт Левандовски. Популярният играч и преди е помагал на хора, които се нуждаят от лечение, но не могат да платят скъпоструващите си операции. Тези дни обаче Левандовски имаше лошия късмет да се сблъска с онази особена порода изверги, които са специализирани в трупането на облаги върху гърба на тежко болни хора.

В България разни дрипльовци никнат като гъби в центъра на големите градове и събират пари за несъществуващи благотворителни каузи. А има и такива, които използват напълно реални хорски драми с тежко болни мъже, жени и деца, за да крадат парите на минувачите.

Такъв тип изрод, но от по-висока класа се свързва с Левандовски и му разказва тъжната история на дете в Полша, на което са открили тумор на окото. Историята на малчугана е напълно автентична. Родителите наистина събират пари от близки, познати и напълно непознати, за да финансират скъпоструващата операция.

В този момент към драматичната кауза на семейството се прилепва нагъл измамник и започва под тяхно име да иска пари от популярни футболисти. На призива се отзовава именно Левандовски, което не е никак изненадващо. Той, първо, е поляк и второ - винаги е помагал на болни деца.

Без да се замисля, Левандовски превежда 24 хил. евро по сметката, за която вярва, че принадлежи на полското семейство в беда. Дни по-късно измамата излиза на бял свят. Футболистът е учуден, че няма никаква обратна връзка от родителите на детето, и чрез свой представител се свързва с тях. Бащата и майката на болното дете разкриват, че не са получили никакви пари от известния футболист, и така уличават измамника.

Веднъж усетил, че примката се затяга около врата му, хитрият мошеник обещава да върне парите на Левандовски и дори снима платежното нареждане от извършената банкова операция. Това обаче не успокоява звездата на "Байерн" (Мюнхен) и той се свързва с полицията. Извергът, който се възползва от детската трагедия, едва ли ще се измъкне от полското правосъдие. Самият Левандовски отказва публично да коментира скандала. Германските медии твърдят, че пред свои близки той е обещал по-сериозно да проучва случаите, в които има желание да се включи с пари. Също така се е заел с ангажимента да информира своите съотборници за схемата, по която е бил измамен, за да са подготвени следващия път да спипат измамника в първия удобен момент.