Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

В древността сексуалната енергия е смятана за източник на дълголетие, мисловно просветление и удовлетвореност. Такова е учението на тантризма в Индия и на даоизма в Китай. И двете проповядват сексуалната мощ да участва в ритуал, чрез който мъжът и жената достигат висша форма на съзнание, укрепват здравето си и постигат спокойствие.

В западната култура сексът е средство само за наслада, отпускане и облекчаване. Но мнозина не знаят как да се възползват максимално от своята сексуална енергия и просто я пропиляват.

Представете си човешкото тяло като резервоар на енергия. Когато започвате да правите секс, вие усещате прилива й, започващ от гениталиите. Това се нарича разпалване или възбуда. С нарастване на енергията имате два варианта - да я съсредоточите към половите органи, за да извлечете максимално физическо удоволствие, или да я “разлеете” из цялото си тяло, за да изпитате преди всичко емоцията от секса.

Но тялото може да побере само определено количество енергия в дадена област и се освобождава от излишъка й. То казва: “Ей, тук няма повече място.”

Ето защо за мнозинството от хората сексът се изчерпва с първия вариант - достигане на оргазъм чрез гениталиите, и това е сексуалната лакомия.

Другият вариант е сексуалното “чревоугодие”. Всеки гастроном знае, че по-приятният и здравословен начин на хранене е да дъвчеш дълго и бавно, за да позволиш на храната постепенно да се усвои от стомаха и червата.

“Гастрономическият” секс е вторият вариант - партньорите си дават достатъчно време и оставят сексуалната енергия да мине през цялото им тяло. Така усещат прилив на сили, насладата е по-голяма и има повече любов.