Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Непоказвани снимки на Мерилин Монро предизвикаха невероятен интерес, след като бе обявено, че на тях звездата е заснета бременна. Въпреки че винаги са съществували слухове, че секссимволът на няколко пъти е очаквала дете, досега никога не е имало реално доказателство за това.

Снимките се появяват на търг през ноември миналата година и първоначално дори не предизвикват интерес. Смятат се просто за поредните кадри на звездата, и то дори не разголени. На никого тогава не му прави впечатление очертаното коремче на Мерилин и явно е прието като признак на леко напълняване. Снимките са купени от Тони Майкълс за скромните 2240 долара. Скромни, защото по принцип всичко, свързано с Монро, достига баснословни суми. За 1,26 милиона долара бе купена преди години знаменитата прозрачна рокля, с която е облечена Мерилин, когато изпява прословутото Happy Birthday Mr. President на Джон Кенеди. На търг са предложени дори изключително странните предмети - надгробната плоча на звездата от гробищния парк "Уестууд вилидж", достигнала до сумата 215 хиляди долара, както и рентгенова снимка на актрисата от болницата в Лос Анджелис, направена през 1954 г. и купена за малко над 10 хиляди долара.

Затова 2240-те долара, дадени от Майкълс, се смятат за нищожна сума. Особено предвид факта, че няколко месеца след търга гръмва новината, че това всъщност са единствените фотоси, на които актрисата е запечатана бременна. Оказва се, че кадрите вървят със специална история. Снимани са от фотографката Фрида Хъл, която е била приятелка на Мерилин. Според близки на Фрида приживе тя е разказвала неведнъж, че притежава снимки на Монро бременна. Всички смятали обаче, че си измисля, защото тя така и не се решава да ги продаде на медиите. След смъртта на Фрида вещите й са разпродадени на търг и именно сред тях са черно-белите кадри. Тони Майкълс събира две и две и стига до извода, че точно това са снимките, за които е говорила фотографката.

 Фрида всъщност споделила и друго – че пази тайната на приятелката си не само защото по-късно тя загубва бебето, а и защото е имало съмнения кой точно е бащата. Фотографката е записала, че снимките са правени през 1960 година. По това време официално Монро е омъжена за Артър Милър. Всъщност тя се влюбва в него няколко години по-рано, но тогава той е женен. Факт е обаче, че дори и да я е харесал още тогава, Милър не започва връзка с актрисата. Това явно я вбесява и тя бързо-бързо се омъжва за бейзболната звезда Джо ди Маджо, но бракът им не продължава дори година. Когато Мерилин остава отново свободна, Милър също вече се е развел и двамата най-накрая стигат до олтара. Според някои нейни биографи актрисата забременява два пъти от съпруга си, но и двете бременности приключват със спонтанен аборт.

Според друга теория обаче фотосите са тайна, защото Мерилин забременява не от съпруга си, а от тогавашния си любовник Ив Монтан, който официално е женен за Симон Синьоре. Всъщност се смята, че именно тази афера е причина за края на брака й с Милър, тъй като Монтан му е близък приятел. Дали съпругът разбира за авантюрата им, или осъзнава, че жена му носи бебе от друг, така и не става ясно. Факт е обаче, че Мерилин остава сама, защото Милър я напуска, а Ив Монтан избира да се върне при съпругата си.

с Артър Милър
с Артър Милър
 Годината на фотосите обаче насочва и към друга теория. През 1960 г. Мерилин снима филма “Непригодните”, в който си партнира със секссимвола Кларк Гейбъл. Той е на 59 години, но слуховете твърдят, че двамата с Монро съвсем не са безразлични един към друг. Така че съществува вероятност актрисата да е носела неговото дете. Трагичното е, че този филм се оказва последен и за двамата. Мерилин е в тежка депресия - тя или е неадекватна на снимки, или закъснява с часове, или изобщо не се появява. От 20th Century Fox я уволняват и тя затъва още повече. А само няколко месеца след края на снимките на “Непригодните” Гейбъл получава инфаркт и почива. Четири месеца след смъртта му се ражда второто му дете – от официалната му пета съпруга.

на снимачната площадка на "Непригодните" с Кларк Гейбъл и Монтгомъри Клифт
на снимачната площадка на "Непригодните" с Кларк Гейбъл и Монтгомъри Клифт
 Мнозина обаче се питат защо, ако Мерилин е била бременна от когото и да е от тези трима мъже, това е трябвало да се пази чак в такава тайна. Съществува съмнението, че Фрида Хъл нарочно е твърдяла, че снимките са правени през 1960 г., а реално да датират от година - година и половина по-късно, когато за Мерилин се говори, че има връзка не с кого да е, а със самия Джон Кенеди. Всъщност твърденията, че блондинката е имала връзка с президента, са допуснати в медиите едва след смъртта му. Преди това единствено се носят слухове, но никой не смее да ги коментира. Но след като Кенеди е убит, скандалът избухва.

Тогава е разпространена и теорията, че няколко месеца преди да умре, Монро отново забременява. Според слуховете бащата е самият президент и точно това е причината Мерилин да бъде набързо убита. Други пък твърдят, че актрисата отново претърпява спонтанен аборт и изпада в тежка депресия, която я тласка към самоубийство. Според някои биографи на актрисата обаче нейната голяма любов не е президентът, а неговият брат. Някои автори са категорични, че тя е носела детето на Робърт, а не на Джон. Те излагат теорията, че и двамата братя са имали афера със секссимвола и заедно са поръчали убийството й, защото една евентуална бременност е можело да струва кариерата и на двамата.

с Джон и Робърт Кенеди
с Джон и Робърт Кенеди