Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Source: Wikimedia
Source: Wikimedia

„Идеите на CNB са ми близки. Искаме да прехвърлим в киберспорта адреналина, който има на футболното игрище и на масите за покер.”

Легендата на бразилския футбол, един от най-големите голмайстори в историята и двукратен носител на Златната топка – Роналдо Луиш Назарио – инвестира в организацията за онлайн спорт CNB e-Sports и вече е един от собствениците.

На 21 януари Роналдо официално закупи 50% от акциите на клуба, който участва в бразилския шампионат на Legaue of Legends (LoL) и така стана и първият бразилски спортист, който подкрепя он-лайн спорта в държавата.

Освен „Феномена” в CNB инвестиции направиха председателят на бразилската покер лига Игор Трафане и професионалния покер играч Андре Акари, като си поделиха останалите 50%.

Впрочем, новите инвеститори няма да участват в управлението на клуба. Но ще помагат с имената си за доизграждането и поддържането на неговия имидж, както и за навлизането му и в други онлайн пазари като, например, FIFA.

CNB е най-старата организация за онлайн спортове в Бразилия. Отборът за LoL се появява през 2012 година, а в момента вече играе във висшата лига и е на второ място.

Веднага след срещата отборът публикува видео, което показва как Роналдо се учи да играе LoL. На видеото Педро „LEP” Луиш Маркари разяснява на Феномена основите моменти в играта.

Онлайн спортът не е чужд на двукратния световен шампион – още през 2013 година той се присъедини към Team PokerStars, от който днес са част и Кристиано Роналдо и Неймар. Тримата бомбардировачи във футбола оформят The Dream Team – Отборът на звездите – на известната организация за онлайн покер.