Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Полицаи извеждат Божо от сградата на ОДМВР в Бургас. Той крие лицето си под козирката на каскет. Снимка: Елена Фотева
Полицаи извеждат Божо от сградата на ОДМВР в Бургас. Той крие лицето си под козирката на каскет. Снимка: Елена Фотева

33-годишният Божидар Кузманов, който вчера се предаде след като бе в неизвестност три месеца и половина, е отказал да дава обяснения по време на първия си разпит като обвиняем, извършен късно снощи в ОДМВР-Бургас.

Кузманов е фактически съдържател на ресторант "4 you", където на 8 юни бе извършено убийство и опит за убийство. Гардът на Божидар - Тодор славов, застреля гардът на Димитър Желязков - Очите Александър Алексиев, който официално бе и съдружник в "Аркус сигурност Бургас". Желязков пое канонада от 13 куршума, 7 от тях - на месо, 6 - в бронежилетката му. за стрелбата по него са обвинени двама - Георги Иванчев и Радослав Димитров.

Кузманов е поискал отвод на разследващия екип, заявявайки, че му няма доверие, научи "24 часа". Аналогични искания вече са изпратени до Върховна касационна прокуратура от останалите обвиняеми по делото "4YOU". Предстои прокуратурата да се произнесе. Дори е излязъл с авангардно предложение - Бургас да се възползва от предстоящия референдум и да направи допитване за автономия на региона, тъй като и без това тук действали други закони.

Божо Кравата бе доведен в бургаската ОДМВР около 19 ч. Разследващите обаче изчакаха час , за да пристигне и адвокат Димо Гочев. В негово присъствие е връчено постановлението за привличане на Кузманов като обвиняем да лидер на организирана престъпна група и принуда на скандинавски туроператор.

Както "24 часа" вече писа Себастиян Н. е един от основните свидетели по делото, той обяснявал как е получавал заплахи от Божо и Иван Терзийски, поставен на второ йерархично стъпало в групата. Според запознати датският гражданин от албански произход не знаел добре български и все още не е ясно как се е осъществявала комуникацията между него и обвиняемите.

Божидар и адвокатът му останаха около час и половина в кабинетът на главния разследващ полицай Златко Пеев.

В 21.30 ч. Кузманов бе изведен от сградата на полицията под конвой както от съдебна полиция, така и от спецполицаи с автоматично оръжие и бронежилетки.

Кола на съдебната охрана го откава в болницата за бърз рутинен преглед, а след това и до корпуса на затвора, където е следствения арест.

Вече е ясно, че прокуратурата ще поиска за Кравата мярка зе неотклонение "задържане под стража", а съдебното заседание трябда да е до 11 ч. в събота.