Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ГРАНИЦА: “13-ият бактун ще приключи на четвъртия Ахау, трети Канкин (21.12.2012 г.)” - е изписано върху Паметник 6 от Тортугуеро.
ГРАНИЦА: “13-ият бактун ще приключи на четвъртия Ахау, трети Канкин (21.12.2012 г.)” - е изписано върху Паметник 6 от Тортугуеро.

ОЧАКВА ли ни апокалипсис на 21-вия ден от 12-ия месец на 2012 или в 13.0.0.0.0 година от Маянския календар?
Ще се случат ли така дълго предсказваните катаклизми, извънземни нашествия, сблъсъци с астероиди, преминавания в нови измерения, или Земята тотално ще бъде погълната от непозната сила?
Възможен ли е още по-зловещ сценарий за края на света? Възможно ли е да не се случи абсолютно нищо? Според група учени отговорът на този въпрос е категорично "не"! Не, защото маите със сигурност предупреждават за голямата промяна. Но те не говорят за свършек на времето, а за началото на
нов цикъл от събития
след който всичко ще бъде различно.
"Тринадесетият бактун (13-ият цикъл от 144 хил. дни) ще приключи на четвъртия Ахау, трети Канкин (21 декември 2012 г.). Мрак... ще настъпи. (Това ще бъде) слизането (пришествието) на Болон Йокте Ку - Деветимата подкрепящи богове... към ...(?)" Тези думи са изписали маите през 669 г. върху каменна плоча, известна като Паметник 6 от древния град Тортугуеро, щат Табаско, Мексико.
Преди 1341 години от тази стела предричат зимното слънцестоене на 21-вия ден от 12-ия месец в годината 2012. За тях 21.12.2012 е последната граница в пророческия им календар за тринадесетте бактуни и епохата на Петото слънце, започнала на 11 август 3113 г. пр.н.е. В преданията им Болон Йокте Ку са божества, участващи в
сътворението
на новия свят от всеки следващ цикъл. В текстовете си предупреждават, че на този зимен ден безсмъртните ще слязат между хората, за да създадат новото време.
"Изговори се толкова много: от откровени измислици до сериозни научни хипотези. Ако все пак решим да следваме маите, техният отговор е само един - завръщането на Деветимата. Какво знаем за тях? Паметник 6 в Тортугуеро е един от малкото източници, които ги споменават заедно с годината 2012. Най-точният превод на пророчеството е: "При следващото сътворение, Болон Йокте Ку, Деветимата подкрепящи богове, ще се завърнат." От други надписи става ясно, че всевиждащите слизат в края на всеки цикъл от 144 000 дни. За маите е било неизбежно да се появят на Земята и през 2012. Но кои са Болон Йокте Ку? Превеждат името различно: Богът/боговете на Деветте крачки, Деветокракият Бог, Дървото с ягуарови лапи, Дървото на деветото куче. Те
обитават отвъдното
и са божества на конфликтите и войните, доминиращи в хаотични времена на преход, социална нестабилност, буквални и символни затъмнения и природни катаклизми. В края на всеки бактун изоставят света си и слизат, за да поведат битка с 13-те Пазители на Небето" - разказва Филип Копенс, американски изследовател и разследващ журналист, автор на книгата "2012: маянските пророчества и смяната на епохите".
В деветте хроники "Книги на Чилам Балам" от градовете Мани, Тизимин и Чумайел (Книгите на жреца Ягуар) е предвидено същото - в края на епохата от 13 бактуна Деветимата ще слязат
отново на Земята
Ръкописите са от 1775 - 1800 г. и са на маянския език юкатек. Текстовете са копия на старинни манускрипти, съхраняващи думите на жреца Ягуар, който предсказал съвсем точно испанското нашествие. Те дават уникална историческа и астрономическа информация.
"Деветимата (Болон Йокте Ку) богове ще се вдигнат в скръб - вещае пророкът. - И когато над тъмното море се издигне колесница от огън, за това поколение ще дойде денят на мъртвия плод и ще завали... Лицето на Слънцето ще изчезне в страховита буря. И в самия край украшенията ще падат на камари и ще има добри дарове за един и за всички, както и земи от Великия Дух, в които те ще заживеят. Скоро тринадесетият бактун ще доплава... Тогава богът ще слезе, за да посети своите малки. Може би ще заговори за "след смъртта"... В
последните дни
на нещастието, в последните дни на опитите да вържем снопа на 13-ия бактун, 4 Ахау (21.12.2012)... Долините на Земята ще изчезнат. За тези катуни (13 бактуна са 260 катуна ) няма да има свещеници, няма да има власт и няма да остане никой, вярващ в управниците. Запомнете истината, която ви разкривам, в настоящия катун на безчестието. За да не остане напразна моята намеса, моя призив. Говоря ви! Аз, Чилам Балам, жрецът на Ягуара. Напомням ви словата на истинските богове, когато те се завърнат!"
Според Кристиан Прагер от Института по антична филология и антропология към Университета в Бон ключово значение има не само датата, но и името Болон Йокте Ку. То е съставено от думите "девет" и "бог".
Деветимата са познати не само от маянската култура. Египетският бог Атум-Ра - Слънцето, възникнал от първичния хаос, самовъзпроизвел се и родил
първите божества
Шу - Въздухът, и Тефнут - Влагата. Те създали Хеб - Земята, и Нут - Небето. Хеб и Нут отгледали две дъщери и двама сина: Изида, Нефрида, Озирис и Сет. Така се появила свещената Енеада - великите Деветима, почитани като първите небесни царе на Египет.
"Интересното е, че още преди половин век се заговори за Деветимата и тяхното завръщане - коментира Филип Копенс. - Дори за легендарните девет рицари, основатели на тамплиерския орден..." През 50-те години на миналия век д-р Андрия Пухарич, учен, изследовател и медик, започва работа с
израелския медиум
Ури Гелър, владеещ пситехниката "далечно виждане" и огъващ лъжици "с поглед". След множество научни експерименти, оглавени от ЦРУ, Пухарич го моли да се свърже с Деветимата. Гелър обяснява, че това не са маянски или египетски богове, а пришълци, които контролирали човечеството. Следвали своя "програма за планетата Земя". Хората ги възприемали за богове, защото построили пирамидите и сфинкса в Египет и се "явявали" многократно на различни места, влизайки в контакт с населението. След Гелър с Деветимата "разговарят" общо 9 контактьори. Всички твърдят, че Деветимата са извънземен разум, който оставил следи от присъствието си на Земята сред най-древните цивилизации.

Когато Петото слънце залезе
СПОРЕД
древна легенда на маите и ацтеките човешкият свят е унищожаван вече 4 пъти и 4 различни слънца са умирали, а с тях е приключвал поредният цикъл от историята на Земята.
Първи гигантите живеели под лъчите на Първото слънце и загинали във всемирен потоп. Второто слънце "видяло" въздушна "змия", която се сблъскала с планетата, а хората се превърнали в маймуни. Оцелели само един мъж и една жена - ацтекскомаянските "близнаци" на библейските Адам и Ева. Третото слънце било погубено от небесния огън на гигантски астероид. Под Четвъртото слънце човечеството измирало от глад, наводнения и кръвопролитни войни. Настоящата епоха на Петото слънце е вече на финала си. Мистичните народи предсказват, че петият свят ще завърши с "танцуващи" небеса, планини и морета.

Историята се превърта на цикли
СПОРЕД
маите всички процеси, събития и същности във Вселената се подчиняват на великите цикли. Техният диктат е неумолим и вечен.
За да изчислят началото и края им, те използват няколко календарни системи: 1) 365-дневна година - хааб, състояща се от 18 месеца по 20 дни; 2) 360-дневна година - тун; 3) 260-дневна година (цолкин) от 13 месеца, всеки по 20 дни. Седмицата им е с 13 дни, в някои случаи и с 9. Маите означавали определени периоди от време със специални имена: уинал - 20 дни; тун - 360 дни; катун - 20 години; бактун - 394 години (тринадесетте бактуна приключват през 2012 г.); пиктун - 7885 години; калабтун - 158 000 години; кинчилтун - 3 милиона години; алаутун - 63 милиона години. Очевидно календарът им е приспособен за отмерване на гигантски отрязъци от време. Вероятно са вярвали, че Вселената и историята траят вечно, с цикли и преходи между отделните ери на изпитания, триумфи и трагедии.

Началото на Петия свят
ЧИСЛОТО 9
е свещено и за хопите от Аризона. Те също предупреждават за края на една ера, който ще настъпи, щом се изпълнят техните 9 пророчества.
"Моята баба Мосес Шонго бе последната лечителка от племето сенека. Почина през 1925 г. Тя предрече 25-годишен период на пречистване и изпитания, който започва през 1987 г. и завършва през 2012 г. В тези години Земята ще трябва да се освободи от тъмните духом и да премине в ново състояние на осъзнатост и просветление. Ако това не се случи, нямаме шанс да продължим... Първото пророчество е превземането на Америка от "белите мъже с оръжия" през ХVI в. Следват още 7, които се сбъднаха. Остана деветото: "Когато Синята звезда Качина изникне в небето и свали маската си, Петият свят ще изплува! Някои хопи се страхуват, че тя е знакът, с който ще започне Третата световна война. За други Качина е велик дух, божество, което ще ни навести отново в края на 2012 г. Затова не се бавете. Където има мъка и страдание, изговаряйте истината, действайте, спасявайте и обичайте!" - призовава великата майка Туила Нич, основател и водач на ложата "Кланът на вълка", организация на индианците сенека.

Филип Копенс
Филип Копенс
Туила Нич
Туила Нич
БЪДЕЩЕ: Какво са предвидели маите, ще разберем през 2012 г.
БЪДЕЩЕ: Какво са предвидели маите, ще разберем през 2012 г.