Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"Левски" го чака много по-светло бъдеще след края на ерата "Батков" и идването на новите собственици. Иво Тонев, Николай Иванов и Александър Ангелов получиха акциите на клуба от адв. Батков и си ги поделиха по равно.
Всичко това се случи по време на емоционална пресконференция, на която досегашният собственик чистосърдечно си призна, че бизнесът му не върви и не може повече да осигурява финансирането на "Левски".
Затова пък наследниците му поне засега демонстрират самочувствие по финансовите въпроси.
Те се зарекоха
да осигуряват бюджет
от порядъка на 6,5-7 млн. лева на година,
но парите може да скочат, ако се подпише договор с мощен спонсор или в управата на клуба влязат още хора, които имат намерение да си харчат парите за футбол. Силният човек на "Герена" ще е Иво Тонев.
Още преди година "168 часа" съобщи, че той е взел оперативната власт и движи делата на клуба, въпреки че Тодор Батков категорично отричаше да има намерение да напуска "Левски".
След като прехвърлянето на собствеността стана факт, новите шефове ще се заемат с амбициозната задача да осигурят поне двама-трима качествени футболисти, които бързо да вдигнат нивото на клуба.
Докато шефовете се бяха оплели в оправянето на детайлите по сделката, качествените играчи се разбягаха в преследването на по-добри договори, а други бяха изгонени от спортния директор Георги Иванов-Гонзо, след като се видя, че не стават за клуб от ранга на "Левски".
Важна подробност е, че Гонзо засега остава
на поста си
и именно той ще бъде натоварен с мисията да намери заместници на напусналите.
Търсят се играчи за всички постове, а за предпочитане са свободните агенти с по-скромни финансови изисквания. Със сигурност новите босове няма да вземат анонимници на килограм само и само да се похвалят колко много нови са привлекли.
Новият сезон вече чука на вратата и на "сините" им трябват добри футболисти, които да знаят как се спира топката, как се подава и дори как се вкарва във вратата. Наследниците на Батков ще търсят успехите на терена на всяка цена, за да получат и необходимото доверие от публиката.
Тяхна първостепенна задача е и да оправят дълговете на клуба, който се наеха да управляват.
"Левски" дължи 4,5 млн. лева на НАП,
които ще бъдат изплатени в следващите 3 години.
"Бюджетът може да расте единствено ако всички заедно гледаме в една посока - ръководство и публика. Категорично "Левски" ще се управлява от Управителен съвет, еднолични решения няма да се вземат.
Дейността ще бъде контролирана от Надзорния съвет, както и от всички фенове. Целта ни е да си оправим дълговете и да не се налага като някои други да се чудим с кого да се обединим и в коя окръжна група да играем", обяви Иво Тонев.