Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ДИМИТЪР МАРИНОВ
СНИМКА: АРХИВ
ДИМИТЪР МАРИНОВ СНИМКА: АРХИВ

Няма ситуация, от която да не можем да излезем. Ако нещо ни е писано, така или иначе ще се случи. Не трябва да има страх, а разбиране. Смятам, че накрая ще излезем от кризата много по-сполучливо, отколкото си го представяме. Трябва да имаме вяра, коментира извънредната ситуация заради епидемията с коронавируса актьорът Димитър Маринов.

Той имаше роля и в "Зелената книга" - американската лента, която миналата година взе "Оскар" за най-добър игрален филм. Сега е сред участниците в "Като две капки вода".

В сряда следобед Маринов отговаряше на въпроси на зрители в специално включване във фейсбук на "Господари на ефира" заедно с продуцента Магърдич Халваджиян.

"Да, трябват мерки, трябва да се внимава, но има граница, която не трябва да бъде премината", коментира на свой ред Халваджиян.

"След като пандемията влезе в сила и всичко се затвори, аз се чух с моята колежка Лиза Шопова, й казах, че излизайки на балкона, сякаш съм в моето детство. По времето на социализма, когато нямаше трафик, коли. Толкова беше спокойно - чух птичките на балкона", разказва Маринов. Той сподели и най-хубавия си детски спомен - как когато е на 11 г. е приет първа цигулка във филхармония "Пионер".

"Аз толкова много се забавлявам с Луна, толкова е внимателна с мен. Мен не ме дразни като актьор и професионалист", коментира той и певицата, която заедно с него е сред участниците в "Като две капки вода".

Сред един от най-забавните му моменти зад кулисите е, когато чака да излезе на сцената вече с грим, костюм, направен досущ като певеца Папи Ханс. "Бяхме се събрали около гримьорните и се майтапим. Тогава влезе Папи Ханс, видя ме от вратата, обърна се към мен стъписан и каза: "А, г-н Маринов, здравейте! Много интересно! Изглеждате на... Папи Ханс от "Шехеразада", разказа с усмивка Димитър Маринов.

Той не се е отказал от американското си гражданство. Но е започнал процедура за кандидатстване за българско гражданство на двамата си синове.

Въпреки че американският президент Доналд Тръмп призова американските граждани да се приберат в страната, Димитър Маринов взема решение да остане в България. "Аз смятам, че моето място в момента е тук. Аз имам нужда от вас, не само вие от мен", завърши той.