Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Корнелия Нинова, кандидат-депутати от БСП и активисти на партията положиха цветя пред паметника на Димитър Благоев в Благоевград. СНИМКА: Фейсбук Корнелия Нинова
Корнелия Нинова, кандидат-депутати от БСП и активисти на партията положиха цветя пред паметника на Димитър Благоев в Благоевград. СНИМКА: Фейсбук Корнелия Нинова

Лидерът на БСП Корнелия Нинова вижда бъдещо правителство след изборите като надпартийно, национално и програмно, „правителство на спасението". Тя каза това след като регистрира в РИК листата с кандидат-депутати в Благоевград, която води.

"След всички тези години на политическа нестабилност в България вървим надолу по всички показатели. На политическата сцена започна много грозна кампания, преди всичко между ПП-ДБ и ГЕРБ. Това не носи нищо добро в политиката, а разочарова още повече хората, по-малко отиват да гласуват, а с това са по-малко представителни и легитимни институциите в страната. Трябва разум, за да се направи стабилно и редовно правителство", допълни Нинова.

Категорична е, че "БСП за България" е алтернатива, защото е показала, че осъжда и не влиза в подобен начин на водене на политика. "Ние сме единствената партия, която не влезе в коалиция, сглобка или скрити договорки с ГЕРБ години наред. Нашият основен опонент е моделът Борисов. Който се прегърне с него, приключва. Ние сме алтернативата. Оценявайте ни по делата. Доказахме във времето, че не предаваме хората, които ни подкрепят , за да си уредим постове и пари", каза лидерът на БСП.

Отчете, че благодарение на социалистите се е увеличила минималната работна заплата на 50% от средната, вече има безплатните учебници, увеличили се заплатите на служители на МВР и Министерство на отбраната. "Спряхме либерализацията на цените на тока за домакинствата. Ние сме различни, алтернатива сме и ще продължим по този път. Вярвам, че хората са го проумели. Но апелът ми е да се събудят, да прогледнат, да мислят, да гласуват за тези, които никога не ги предадохме", каза още тя.

Като задачи пред депутатите от БСП в следващия парламент Нинова посочи борбата с „паралелната държава и със задкулисието", и социалната политика.

Кандидатите за народни представители, областният председател на БСП Валери Сарандев, кметът на Гоце Делчев Владимир Москов, общински председатели, младежи и активисти се включиха в отбелязването на 100- годишнината от смъртта на Димитър Благоев и поднесоха цветя пред паметника на Дядото в Благоевград.

Корнелия Нинова регистрира листата с кандидати за депутати в Благоевград. СНИМКА: Фейсбук Корнелия Нинова
Корнелия Нинова регистрира листата с кандидати за депутати в Благоевград. СНИМКА: Фейсбук Корнелия Нинова