Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Някога Бълхата слушаше батко си Ерик Абидал, но сега лесно може да го катурне от директорския му стол.
Някога Бълхата слушаше батко си Ерик Абидал, но сега лесно може да го катурне от директорския му стол.

Истерията около евентуалното му бягство от “Барселона” стигна чак до Европейския парламент, а бурята може да отнесе и най-големите тежкари от ръководството на испанския гранд

Знаете ли какво ги учат 6-7-годишните хлапета, когато отидат на първата тренировка. На терена ги карат да тичат подир топката и да бият шутове във вратата. А след това в съблекалнята до премаляване наливат ум и разум в детската главичка за това кое е най-важното във футбола. И така децата разбират, че колективът е номер 1 и никой не може да се мисли за по-голям от отбора.

Който престъпи правилата, ще бъде подложен на ужасни страдания, твърдят треньорите, а децата кокорят очи и възпитават в себе си определени ценности.

Нещо подобно е слушал до премаляване и Лионел Меси преди повече от две десетилетия.

Навремето Бълхата също се зарича един ден да стане голям футболист и да работи единствено и само за каузата на своя клуб. Съдбата му се доверява и му праща поредица от вълшебни изживявания, за да стане някогашният хлапак може би

най-великият футболист на

всички времена.

Или поне единият от двамата най-велики, защото няма как да пренебрегнем Кристиано Роналдо.

И ето че сега, от позицията на своето космическо величие, Меси трябва да си спомни за старите клетви. Защото всеки негов жест или смръщване на веждите може да доведе до непредвидими трусове в европейския футбол. Да, това може да звучи пресилено, но е факт.

Ако не вярвате, си направете труда да проследите какво се случи в "Барселона", когато някой някъде заяви на всеослушание, че аржентинският полубог може да напусне испанския гранд.

Печатарските машини прегряха от печатане на извънредни спортни издания, армия от камери и микрофони

се втурнаха по следите на една сензация,

която си съперничеше по мащабност с разпространението на коронавируса.

Шумът от назряващия скандал стигна до Европейския парламент.

Там босът на каталунците Хосеп Мария Бартомеу беше поканен да пръска ум и чар пред европейските депутати, но щом чу какво се случва в родината му, моментално отмени всички планирани срещи и се метна на частния си самолет. В крайна сметка ЕС може да почака, колкото е необходимо, защото понякога бъдещето на един-единствен човек може да е по-важно от интересите на целия Съюз.

Поне така си мислят феновете на "Барса" и нищо не е в състояние да ги убеди в противното. За тях бягството от отговорност на Великобритания е лоша новина, но евентуално бягство на Меси ще е пълна и необратима катастрофа.

Възможно ли е наистина аржентинецът да се раздели с клуба, който го превърна в легенда още преди да е отпразнувал 30-ия си рожден ден?

Приближените до мадридския враг медии с охота развиват подобни сценарии, докато

в Каталуния се готвят за поредната революция,

ако нещо подобно наистина се случи. Цялата работа е, че напрежението около Лионел се нагнети точно когато му предстои да подпише нов договор.

Случайно или не, Бълхата намери повод в този момент да се опълчи на ръководството.

Босът Бартомеу, треньорът Сетиен и директорът Абидал (от ляво надясно) добре осъзнават, че безоблачното им бъдеще зависи от доброто настроение на Меси.
Босът Бартомеу, треньорът Сетиен и директорът Абидал (от ляво надясно) добре осъзнават, че безоблачното им бъдеще зависи от доброто настроение на Меси.

Повод за гневната му реакция бяха остри думи на спортния директор Ерик Абидал, според когото играчи на "Барса" едва ли не нарочно са изгонили предишния треньор Ернесто Валверде. Французинът заподозря, че въпросните момчета нарочно не са си давали зор на терена и така са обрекли на провал своя мениджър. Абидал не спомена конкретни имена, но явно засегна най-важния играч в отбора му и така отвори кутията на Пандора.

Меси не само атакува прекия си началник, но се изказа лошо и за цялото ръководство на "Барселона", изричайки нещо от рода на: "Писна ми да замазваме собствените ви гафове". В този критичен миг се намери близък приятел на Бълхата, който да се произнесе, че никога преди аржентинецът не е бил толкова близко до напускане. Поредицата от събития разтърсиха европейския, че и световния футбол.

Големите играчи на Стария континент моментално пратиха празни чекове на мениджъра на Меси, така че той сам да си напише заплатата, за която мечтае. Всякакъв вид футболни специалисти пък се изредиха да пророкуват каква ще е следващата стъпка на Лионел. Най-добрите телевизионери бяха пратени на стадиона, за да следят жестовете и мимиките на аржентинеца. Търсеше се издайническа гримаса, която да докаже, че той вече не е щастлив на "Камп Ноу" и ще направи немислимото.

Засега Меси отказва да говори открито по темата, а началниците му ще си счупят кръста, за да му правят реверанси. Клубният бос Бартомеу привика спортния директор Абидал, за да нищят на четири очи кризисната ситуация.

Президентът отрече възможността да уволни човека, който дръзна да смръщи веждите на Лионел Меси. Но е сигурно, че го е задължил по най-бързия начин да намери път към аржентинеца и някак да потуши тази буря, която

като нищо може

да отнесе цялото клубно ръководство.

Ясно е, че при така създалата се ситуация Меси ще е с доста добри козове в ръката при предстоящите преговори за нов договор. В момента той взима брутна заплата от 8,3 млн. евро месечно, което е почти двойно повече от възнаграждението на Кристиано Роналдо в "Ювентус". Защо пък Меси да не качи мизата с още два-три милиона.

Единственият изход за хората, изпречили му се на пътя, сега е да се снишат и да се подчинят на неговата воля. Лионел е толкова велик и влиятелен в момента, че може да прави каквото си поиска и да му се размине.