Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Не пропускайте да зарадвате и малчуганите с нови книги! Пролетният базар на книгата е от 28 май до 2 юни в НДК.

"Гошо и малката вещица“, Чичо Ники

Това е книгата, която е носител на наградата на Съюза на българските писатели за детска литература за 2018 г. В тази трета книжка от поредицата страхливото безстрашно вълче Гошо и неговите верни горски приятели се изправят пред ново изпитание. По време на веселата игра в гората изведнъж започват да се случват странни и мистериозни неща – краката им се вкаменяват, топката им отлита и започва да кръжи около близкото дърво, а накрая пада и голям черен облак. Но какво означава всичко това, какво се случва, кой е виновен за цялата тази бъркотия?

„Шантавия до Шия, Радостина Николова

Стиска ли ти да се изправиш лице в лице със Стефания – Шантавия, която може (или не може) да превръща хората в зайци, бухали, кози и гъсеници? Плановете за лятото на близнаците Лина и Нико стават на пух и прах, когато семейството им се мести в нов дом… на село! За нула време децата успяват да се спречкат с новата си съседка, което поставя началото на върволица смешни, страшни и неочаквани събития. Възможно ли е, тъкмо когато стане напечено, да стане още по-напечено?

„Мама“, Елен Делфорж, Кантен Гребан

Това е новата книга на Елен Делфорж с изумителните илюстрации на Кантен Гребан, която разказва за чудото на майчинството – не само в един специален ден, а всеки ден. Текстовете в произведението са в кратка форма и представляват изповед на една майка към своята рожба. Всяка част от историята е придружена от живописна илюстрация, която пренася читателя в лиричния свят на майчинството – с неговите радости, тревоги, болка и безмерна обич. В книгата ще откриете дълбоко трогателни послания, които ще помните дълго и ще искате да предадете на своите деца. Книгата „Мама“ е преведена на 21 езика, а в повечето страни първият тираж се изчерпва в рамките на няколко седмици. Луксозното издание с твърди корици и в голям формат е перфектният подарък за всяка майка, като дори не е нужен специален повод за подобен жест.

„Откъде идват бебетата“, Виктория Иванова

Кой определя дали бебето ще е момче, или момиче? Как от яйцето се излюпва птиче? И защо мама кенгуру носи новороденото в торбичка? Веселите герои Люба и Знайко повеждат малките читатели на ново любопитно пътешествие — от семената на цветята, през метаморфозата на пеперудите до развитието на бебетата бозайници. Втората част на енциклопедия „Любознайко“ разкрива тайните на най-голямото чудо в природата — раждането на нов живот. Енциклопедичните факти тук са поднесени на достъпен език, а пълноцветните илюстрации на Стелияна Донева улесняват обучението чрез ярки визуални примери. Важно място в книгата отново имат забавните задачи, с помощта на които децата неусетно затвърждават получените знания.

„Малкото паяче Отвратко“, Диана Амфт

Диана Амфт е създала серия от весели истории за малко паяче, което търси своята "идентичност" и опознава света, а илюстрациите на Мартина Матос допълват жизнерадостната картина. Малкото паяче Отвратко място не може да си намери от вълнение - утре е първият му рожден ден! Окичило е паяжинката си с цветя и чака любими гости: чичо Дългокрачко, леля Забавна, баба Мъдра и всичките си приятелчета. Изненадата за празника ще бъде леля Тарантула от далечна Африка. А по-интересни от нейните истории никой друг не може да разкаже...

„Ръдиард Киплинг. Приказки“, Ръдиард Киплинг

В тази великолепно илюстрирана книга са събрани три от най-веселите, добри и поучителни истории на незабравимия Ръдиард Киплинг. „Рики-тики-тави“, „Котката, която ходела, където си ще“ и „Слончето“ повеждат децата на незабравимо пътешествие до индийските джунгли, дивите гори и голямата тинесто-глинеста река Лимпопо. В тях се разказва за храбрата мангуста, победила две зли кобри; за хитростта на свободолюбивата Котка, която намерила място в дома на човека; и за любопитството на Слончето, което му спечелило дълъг хобот.

„Каю: Лека нощ!“, Жизел Легаре; Кристин Льорьо

Поредица илюстровани книжки – ценен помощник на родителите във възпитаването на основни умения и навици у деца от 2 до 6 години.Добри и поучителни, но простички и лесни за разбиране, разказаните истории помагат на малчуганите да растат и да се развиват заедно с малкия Каю, като опознават света и себе си, преодолявайки различни трудности.Всички книги от поредицата са съобразени с препоръките на детски психолози.

„Миш и Маш“, Анита Тарасевич

Как да се справим с два пакостливи мишока, които много обичат да правят бели? Страх ли те е от мишки, мило дете? Мога да ти кажа вълшебната дума, която ще ги прогони надалеч. Но преди това ще ти разкажа една весела история в рими, за която художничката Надежда Кацарова е нарисувала чудесни илюстрации – история за два съвсем нестрашни мишока Миш и Маш, които някога живееха на моя етаж. Да, наистина живееха на моя етаж! Затова знам отлично какви пакости вършеха и как с белите си дразнеха всички... Бяха толкова самонадеяни, че дори и един котарак не успя да ги стресне!... Е, вярно, че котаракът беше доста стар и уморен... Но нека не издавам всичко...

„Басни“, Жан дьо Лафонтен

Страхотно ново издание на класическите басни на Лафонтен с прекрасните илюстрации на Кремонини и с превода на Петър Драгоев. Книгата е позната и обичана от няколко поколения читатели. Издавана е няколко пъти през годините в България.