Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

“Цяло лято чаках участието си на Solar Summer. Това бяха най-добрите 6 часа в моя живот. Сега мога да умра като щастлив човек” - това пише в туитър големият Феде ле Гранд след участието си на фестивала през 2013 г. Година по-късно ще направи и най-дългия сет в живота си - цели осем часа.

А през 2016 г. той отново ни очаква на плажа, както всяка година по това време. Заредил се е с музика за може би дори повече от осем часа, подходяща за всеки - от най-комерсиално настроения човек, попаднал случайно на пясъчната ивица, до най-заклетия меломан, чакащ да чуе най-добрите ъндърграунд хаус тракове. Взривяващата музика и нестихващата енергия на Феде ле Гранд за поредна година ще завладеят плажната ивица между Слънчев бряг и Несебър като част от поредното издание на "Солар Съмър".

Неведнъж Ле Гранд е казвал в интервюта и разговори с фенове, че най-любимото му място в целия свят е именно плажа на "Какао". Безкрайно влюбен в българската публика, той всяка година изпълнява най-дългия си сет само за нея. "България не е просто поредното място. Тя е едно от малкото места, където не само има много добра енергия, но и хората разбират от музика, защото познават и старото, и новото", казва холандецът за страната ни, а ентусиазмът му си личи от километри.

Определян като един от 30-те най-добри DJ-и в света, Феди ле Гранд прави своя голям пробив след излизането на Put Your Hands Up For Detroit, а оттогава светкавично се превръща в нещо огромно. Трудно ще е да се намери човек, който поне веднъж не е танцувал под звуците на неговите песни, дори и без да осъзнава това. Трудно ще се намери и човек, който е дълбоко свързан с тази музика, да произнася името на Ле Гранд без нужното уважение.

Усилената работа само за ден преобръща целия му живот. В един миг го слушат само няколкостотин души в Холандия, в следващия вече пътува по целия свят. И отново ще разпръсква любов у нас, а на изгрев слънце ще развее българския трибагреник. Датата е 12 август, мястото е добре познато. Елате за музиката и останете за изгрева.