Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кирил Петков КАДЪР: Фейсбук
Кирил Петков КАДЪР: Фейсбук
  • Лена Бориславова: Не се притеснявам от проверка, ще съдействам, за да излезе истината
  • Компромат, категоричен е Кирил Петков

Стара история как съпредседателят на "Продължаваме промяната" с помощта на съратничката си Лена Бориславова е фалшифицирал подписи бе извадена от сайта "Бивол". Дни преди старта на предизборната кампания.

За да стане служебен министър на икономиката през 2021 г. Кирил Петков е трябвало не само да се откаже от канадското си гражданство, но и да напусне всички свои фирми и неправителствени организации, в които участва. Според "Бивол" Лена Бориславова от „Продължаваме промяната" е фалшифицирала подписи и документи, за да излезе Петков от сдружението "Да опазим Корал" навреме.

Сайтът „Бивол" публикува документи, за които се твърди, че са съставени с фалшив подпис на председателя на „Да запазим Корал" Атанас Русев. Първият: пълномощно, с което Лена Борислвова може да се разпорежда с делата на Сдружението.

Останалите: протокол от заседание на Сдружението, на което се взима решение за освобождаване на Кирил Петков като член на управителния съвет и назначаването на Мартин Драгулев на негово място и декларация за истинност. Отново с подписи на Русев, който реагира в социалните мрежи

„Това е „иконата" на „Продължаваме подмяната", която се е изгаврила с мен и сдружението, което представлявам, като си е направила фалшиво пълномощно от мое име и още куп фалшиви документи и подписи. Ред престъпления. За да може нейният Кирил Петков да влезе във властта."

Според изданието документите са били входирани в Агенцията по вписванията с електронен подпис на адвоката на Лена Борислвова. Във връзка с тях Агенцията по вписванията изисква още няколко други документи. Като списък на присъствалите на заседанието, на което е взето решението. Сред които се оказва и основателят на „Да запазим Корал" Атанас Чобанов.

По никакъв начин не се притеснявам от проверка, свързана с това общо събрание. И всичко, което мога ще съдействам на всякакви разследващи органи да излезе истината. Това заяви пред bTV Лена Бориславова относно твърденията, че е фалшифицирала подписи и документи.  Лена Бориславова призова органите на реда да си свършат работа. От прокуратурата към този момент запазват мълчание.

Лена Бориславова
Лена Бориславова

Според публикуваните документи към 13 май 2021 г. все още не било вписано освобождаването на Петков от Сдружението. Той встъпва като служебен министър на икономиката ден по-рано.

Днес Петков определи информацията като компромат на службите, част от предизборната кампания.

„Излязъл съм от това НПО преди три години, преди да стана министър и изведнъж сега, дни преди изборите страшен ужас става: Кирил Петков излязъл от това НПО преди три години - пълна схема е това. Много е важно да не им се връзваме, защото цялата идея е да кажат: всички са маскари, не гласувайте", коментира Кирил Петков.

Назначеният на мястото на Петков в Сдружението Мартин Драгулев също не коментира засега.