Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Коста Цонев се шегувал, че има много бракове и две деца от тях.
Коста Цонев се шегувал, че има много бракове и две деца от тях.

Двамата не издържали теста на седмата година и при двата си брака

Още от малка легендарната тв говорителка Анахид Тачева била неописуема красавица. Може би затова на 16 години става модел.

Веднъж случайно я срещнали родни "модни емисари" от онези години и й предложили да се пробва като манекенка в единствената тогава

модна къща

"Дом на моделите". Шефовете й били доста строги, но тя стриктно спазвала изискванията. Такава била и през годините, които прекарала в телевизията.

По случай новогодишните празници имало доста ревюта и в столичната зала "България" се организирали балове със специални шоупрограми. Хачо Бояджиев бил техен режисьор, а оркестърът на Вили Казасян свирел.

В една от вечерите там бил и талантливият актьор Коста Цонев. Когато на подиума излязла Анахид, облечена в красива червена рокля, от горе до долу в малки черни копчета, с яка от кадифе, той ахнал: "Ау, какво хубаво момиче! Ау, и каква хубава рокля! Обаче сега, ако трябва всички тези копчета едно по едно да ги разкопчавам, абе доста време ще ми отнеме". Тя обаче чула какво е казал той и още същата вечер Цонев я поканил да танцуват валс.

Двамата бързо стават неразделни, а една вечер, когато били на гости при приятели, решили да сключат брак. Той бил 30-годишен, а тя на 17 г., в 11-и клас.

Анахид и Коста Цонев спонтанно решили да се оженят.
Анахид и Коста Цонев спонтанно решили да се оженят.

"Помня, че той ме ухажваше, като ми купуваше портокали, а те бяха рядкост", споделя приживе тв легендата.

Между всички тези срещи Коста отишъл при майка й, за да й иска ръката, защото баща й починал, когато тя била на 13 г.А жената се ядосала и отсякла: "Аз нямам дъщеря за женене". И после не му простила, че я е взел толкова малка. Актьорът взел разрешение от съда, защото тя още нямала 18 години и така се оженили през 1958 г. Първият им брак бил 7 г. и от него се родил първородният им син Митко Цонев. Двамата толкова се обичали, че след като се разделили, се оженили отново и от

втория им брак

е дъщеря им Теодора.

"На едно от тържествата за 8 март присъстваше и Коста - спомня си пред "168 часа" режисьорката Иванка Антонова. - Това той се шегуваше: Аз съм мъж с много бракове. От първия си имам син Митко, а от втория - дъщеря Теодора, и съм щастлив баща". Това ми се е запечатало като момент от тогава."

Самата Анахид Тачева има свое обяснение защо не се е получило между нея и известния актьор.

"Седмата година е критична за брака и ние не можахме да издържим точно при нея и при двата опита", споделяла е тя.

Малко след като се омъжила първия път за него, Ани искала да кандидатства във ВИТИЗ, но Цонев й казал: "На хубавите жени мястото им не е във ВИТИЗ", и така я отказал да учи там.

Изобщо нямала намерение като малка да става актриса или да работи в телевизията, по-скоро искала

да стане акушерка,

защото й било интересно откъде излизат децата.

Един ден обаче случайно чула съобщение по телевизията, прочетено от главния тв водещ Никола Филипов, че се търсят жени. Същата вечер тя се допитала до съпруга си Коста Цонев, който й казал: "Върви, ти имаш приятен глас, ще звучи добре на микрофон".

"А ти, момиченце, учиш ли, или работиш нещо?", попитали я от комисията в телевизията. Анахид отговорила, че гледа малкото си момченце. Стреснала телевизионерите с отговора си, когато разбрали, че въпреки възрастта си тя била омъжена и с дете. Въпреки това била една от 30-те жени, избрани да работят в БНТ. Така постепенно Анахид Тачева се превръща в икона за всички в медийния бизнес, а повечето от близките й смятат, че жена с подобна харизма скоро едва ли ще има.

Тв говорителката заедно с двете си деца от Цонев - Митко и Теодора.
Тв говорителката заедно с двете си деца от Цонев - Митко и Теодора.